AK Parti Konya Milletvekili Özboyacı: Bozuk plak gibi konuşup kendinizi kandırıyorsunuz!

AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyacı, TBMM’de konuştu.

AK Parti Konya Milletvekili Özboyacı: Bozuk plak gibi konuşup kendinizi kandırıyorsunuz!
Yayınlanma:

Ticaret Bakanlığının bütçesinde AK Parti’nin görüşlerini aktaran AK Parti Konya Milletvekili Özboyacı şunları söyledi:

“Yıllardır bozuk plak gibi bu kürsüden “Veda bütçeniz, son bütçe hazırlayışınız.” diyerek hem kendinizi kandırdınız hem de milletin iradesiyle 21 yıldır iktidar olan partimizi bu sözlerle yıldıracağınızı sandınız. Rabb’imize hamdolsun, biz cumhuriyetimizin 100’üncü yılının bütçesini oluşturmak üzere yine dimdik buradayız ve inşallah 2023 yılının sonunda da bütçe hazırlamak üzere yine buralarda olacağız.

Türkiye'nin AK Partili yıllarının tamamında tüm alanlarda gösterilen yüksek başarılar gibi, ticarette de Hükûmetimizin gayretli çalışmalarıyla başarılı bir süreç yürütülmektedir. Sizleri teknik kavramlara ve sayılara boğmak istemem ama ülkemizin ticaret alanında elde ettiği başarılardan da özet olarak bahsetmek istiyorum. Dünyanın belki de yüz yılda bir görülen sınamalardan geçtiği, özellikle de salgın ve savaşların bütün dünyayı derinden etkilediği bir dönemde, artık bazı ekonomik ezberlerin sadra şifa olmadığını, klasik ve tutucu anlayışların yaşanan sorunlara çözüm olmaktan ziyade dengesizlikleri artırdığını görüyoruz. Böyle bir ortamda Türkiye, ülkemize karşı yapılmak istenen ekonomik operasyonlara rağmen yatırım, istihdam, üretim ve ihracat odaklı kendi ekonomik formülünü hayata geçirmekte ve on yıllardın aşılamayan kronik problemlerini kalıcı şekilde gidermek için kararlılıkla bu yolda yürümektedir. Bu kararlılığın bir neticesi olarak geçen yıl yüzde 11,4, bu yılın üçüncü çeyreğinde ise yüzde 3,9 büyüyen Türkiye, satın alma gücü paritesine göre dünyanın en büyük 11’inci ekonomisi olma konumunu korumuş, Avrupa’nın ise 4’üncü büyük ekonomisi olmuştur. Her geçen gün ihracatta yakaladığımız rekor rakamların neticesinde 2021 yılında ihracatımız yüzde 32,8 artarak 225 milyar dolar olarak gerçekleşmiştir. Bu yılın kasım ayına denk gerçekleşen ihracatımız ise 231 milyar dolarla yeni bir rekor kırmıştır.

Bu rakamlar gösteriyor ki Türkiye doğru yoldadır ve inşallah daha büyük atılımlarla ekonomik bağımsızlığını elde edecek kudrete sahiptir.

Geçtiğimiz günlerde CHP İstanbul’da düzenlediği bir programda âdeta ABD’nin Türkiye vizyonu belgesini açıkladı. Güya şampiyonlar ligi ekibiymiş, Ronaldo’ymuş, Messi’ymiş. Ronaldo ve Messi Türkiye ekonomisinden ne kadar haberdarsa inanın bu ekipte o kadar Türkiye'nin ekonomisinden haberdar.

Ekonomik kadrosunda da yabancı sınırı olsa sahaya sürecek adamınız yok; bunu da görmüş olduk. Elinizde kala kala bir tek 2001 krizinin IMF Türkiye müsteşarı kaldı; bunu da görmüş olduk. Mesela, Chicago Üniversitesinden de olsa yerli kontenjanına dâhil edebileceğimiz Ufuk Akçiğit yapmış olduğu sunum içerisinde e-ticaret konusuyla ilgili ülkemizin acilen regülasyonlar yapması gerektiğini söylüyor, siz de bunu kafa sallayarak dinliyorsunuz.

Ya, dört beş ay önce bu Mecliste E-Ticaret Kanunu’nu sizin de desteğinizle beraber çıkarmadık mı? Rekabetle ilgili, tam da sunumda anlatılan konuları hep beraber çözüme kavuşturmadık mı? Hatta, Grup Başkan Vekiliniz “E-Ticaret Kanunu namuslu, yerli, kaliteli, emperyalizme ve tekellere savaş açan millî bir kanun, helal olsun Ticaret Bakanına.” demedi mi?

Cumhuriyetimizin 100’üncü yılının bütçesini görüşüyoruz. Geçtiğimiz yüz yılda CHP zihniyetinin de yoğun gayretleriyle bu devlete, bu millete yabancıların Türkiye’ye dair planlarını yaşattılar ama 2002’de Anadolu ihtilali gerçekleşti ve hamdolsun milletimiz yeniden yönetimi el koydu.

CHP uslanmamış olacak ki önümüzdeki yüz yıl için de ABD’nin, IMF’nin, AB’nin Türkiye vizyonunu matah bir şey gibi milletimize sunuyor. Artık o günler geçti, başkalarının bizim için kurduğu planları içerideki maşaları aracılığıyla uygulayacak bir Türkiye artık yok. “Buralar şöyle bir ülke olsun” diye uzaklardan kurulan planları “Tabii efendim.” diyerek uygulamaya koyacak bir Türkiye artık yok.

Bu toprakları bilmeyen, milletimizi tanımayan, anlattıklarını ancak kulaklıktaki çeviriyle anlayabildikleri yabancıları büyük bir hayranlıkla ve eziklikle izleyecek bir Türkiye artık yok çünkü yirmi yıldır Türkiye’nin başında Recep Tayyip Erdoğan ve kadroları var.

Allah’ın izniyle, başkalarının Türkiye vizyonunu değil, dünyada yükselen Türkiye'nin vizyonunu yaşayacağız. Bu milletin size kaybettirecek bir yüzyılı daha yok. Biz diyoruz ki “Türkiye Yüzyılı” başlıyor; yarın değil, hemen şimdi.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.