AK Parti Konya Milletvekili Özboyacı'dan Millet İttifakı'na sert eleştiri: HDP'nin ayar verdiği masa!

Millet İttifakı’na yönelik sert eleştirilerde bulunan AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyacı, “Bu masaya artık ben 6+1 demiyorum 1+6 diyorum. Çünkü adeta HDP’ye vagonluk eden, HDP’nin ayar verdiği bir masa” dedi.

AK Parti Konya Milletvekili Özboyacı'dan Millet İttifakı'na sert eleştiri: HDP'nin ayar verdiği masa!
Yayınlanma:

AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyacı, gündemde yaşanan gelişmelere ilişkin görüşlerini paylaştı.

Millet İttifakı’na yönelik sert eleştirilerde bulunan AK Parti Konya Milletvekili Özboyacı, ittifakın ‘28 Şubat ittifakı’ olarak nitelendirilmeyi hak ettiğini söyledi.

6 siyasi partinin yayımladığı ortak bir paydada buluşamadığını kaydeden Özboyacı, partilerin farklı konularda birbirleriyle çeliştiklerini ifade etti.
Özboyacı’nın açıklamaları şu şekilde:

“Baktığınız zaman masanın etrafında 6 tane parti genel başkanı var. Ama zaman zaman 6+1 diye nitelendirdiğimiz, HDP ile görüntü vermemek adına gizledikleri bir ittifak var. Burada bir iradesizlik var. Sadece görüntüde menfaat ve çıkarları etrafında birleşmiş bir masadan bahsediyoruz. Şuursuzluklarının en büyük dalaletlerinden bir tanesi şu; ilk toplantılarını 28 Şubat’ta yaptılar. 28 Şubat ittifakı olarak nitelendirilmeyi hak ettiler. Çünkü 28 Şubat’ın içerisinde aktörleri bulunan bir masa.

6 farklı partinin genel başkanının ortak bir projeleri var mı şu ana kadar açıkladıkları? Yok. Ortaya koydukları ortak bir fikirleri var mı? Yok. Ülkenin dış politikası anlamında gelecekte bu ülkeye, millete ne vadediyorlar? Bu belli değil. Uzun süredir birlikte olmalarına rağmen henüz adayları belli değil.

En büyük iddialarından bir tanesi; ‘biz Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nden döneceğiz, güçlendirilmiş parlamenter sistem uygulayacağız’ dediler. Uzun süre biz şunu sorguladık ve dedik ki; bu çok muğlak bir ifade. Parlamenter sistemin Türkiye siyasetinde nelere mal olduğunu hep gördük. ‘Peki siz ne yapıp güçlendirilmiş parlamenter sistem yapacaksınız’ dedik, uzun uzun bir metin açıkladılar.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile parlamenter sistem arasındaki en temel fark –bunu konunun ilgilisi olan herkes bilir- Cumhurbaşkanının nasıl ve kim tarafından seçileceğidir. Yani Cumhurbaşkanını Meclis mi seçecek yoksa millet mi seçecek? Daha güçlendirilmiş parlamenter sistem diye uyduruk bir metin kaleme alıp da Cumhurbaşkanını kimin seçeceğine bile karar veremeyen bir ittifaktan bahsediyoruz.

Bunun yanı sıra başka başka konularda hangi görüşlerinin olduğu sorulduğunda birbirleri ile çok çeliştiklerini görüyoruz. Mesela HDP ve terör bağlantısı. Bu masaya artık ben 6+1 demiyorum 1+6 diyorum. Çünkü adeta HDP’ye vagonluk eden, HDP’nin ayar verdiği bir masa. HDP lokomotif niteliğinde başı çekiyor ve 6 parti genel başkanı adeta onların arkasına takılmış durumda.

Kaleme alınmış birçok makaleden sonra Selahattin Demirtaş güya kendince bazı yorumlar yaptı. Orada birkaç nokta önemli. Dedi ki 6’lı masaya yani 28 Şubat ittifakına; ‘hiç utanmıyor musunuz altınız bir arada bulunup hala aday belirleyememeye?’ Düşünün; siz HDP’nin PKK ile alakalı ilişkisine yorum dahi yapamıyorsunuz, buna yorum yapamadığınız gibi terör örgütlerine açıkça kınayamayan bir tavır sergiliyorsunuz ve üzerine şu anda tutuklu olan bir kişi tarafından ‘utanmıyor musunuz’ diye itham ediliyorsunuz. Siyasette bu en hafif ifadeyle bir ayardır. Demirtaş’tan 6’lı masaya gelen bu ayara bir genel başkanın tek kelime söz edebildiğini görmedik.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.