AK Parti Konya Milletvekili Usta: Yunan bile anladı ama bunlar bir türlü anlamadı

Yunan Milletvekili Kyriakos Velopoulos, “Erdoğan yaklaşık 8 yıldır Avrupa’nın yanı başında bir Çin inşa ediyor. Krizleri fırsata çeviriyor” ifadelerini kullandı. AK Parti Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, Velopoulos’un açıklamaları üzerinden muhalefeti eleştirdi

AK Parti Konya Milletvekili Usta: Yunan bile anladı ama bunlar bir türlü anlamadı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Türkiye'nin son yıllarda gerçek bir bölgesel güç haline gelmesi, Yunanistan'da rahatsızlığa neden oluyor. Askeri teknoloji alanında yerli ve milli SİHA/İHA’larıyla dünya çapında öne çıkan Türkiye, enerji sektöründe yaptığı atılımlarla da kendinden söz ettiriyor. Türkiye'nin yükselişine engel olmak için sık sık çıkışlarda bulunan Yunanistan ise, bu durumdan duyduğu rahatsızlığı dile getirmekten geri durmuyor.

“ERDOĞAN, TÜRKİYE’Yİ SÜPER GÜÇ YAPIYOR”

Yunanistan Parlamentosu’nda Milletvekili Kyriakos Velopoulos, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Velopoulos konuşmasında, “Erdoğan yaklaşık 8 yıldır Avrupa’nın yanı başında bir Çin inşa ediyor. Krizleri fırsata çeviriyor. Gıda ve benzeri birçok ürünleri üretim Avrupa’ya ihraç etmek amacıyla bir Çin modeli kuruyor. ABD, Türkiye’nin faaliyetlerine karşı hiçbir şey yapmıyor. Biz Amerika’ya Yunan sondaj gemilerinin sondaj yapması için yalvarıyoruz. Ama Erdoğan kimseyi dinlemeden Girit’in dibine kadar gemilerini gönderiyor. Erdoğan enerji yeterliliği için hidroelektrik santraller yapıyor. Linyit santralleri açıyor, nükleer santraller yapıyor ve esas olarak Ege’deki deniz altında ve üstünde değerleri, Ege ve Akdeniz’de ortak kullanım istiyor. Akdeniz’in altı da üstü de benim diyor. Erdoğan, Türkiye’yi her geçen gün büyük bir süper güç yapıyor” ifadelerine yer verdi. 

“ANLAYAMADILAR”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, Yunan vekil Velopoulos’un açıklamalarına dair görüşlerini paylaştı. Sosyal medya hesabı üzerinden konuya ilişkin görüşlerini aktaran AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Usta, “Yunan bile anladı ama içimizdeki devlet ve millet düşmanları Sayın Cumhurbaşkanımızın büyük ve güçlü Türkiye için yaptıklarını ve yapacaklarını anlayamadı” ifadelerine yer verdi. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.