AK Partili Özer: Dünyada Madrid 1, Konya 2

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Hakan Özer, "Dünya Spor Başkenti unvanını almaya hak kazanan Konya, Türkiye'nin ilk, Avrupa’nın ise Madrid’den sonra 2’nci şehri" dedi.

AK Partili Özer: Dünyada Madrid 1, Konya 2
Yayınlanma:

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Hakan Özer, TBMM’de konuştu.

AK Parti Konya Milletvekili Özer’in konuşması şöyle:

“Öncelikle, EURO 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın Türkiye-İtalya ev sahipliğinde yapılacak olmasını tebrik ediyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Malum, geçtiğimiz günlerde, muhalefet Mecliste bu konuyu polemik konusu yapmıştı. Umarım sayın milletvekili başvurunun neden geri çekildiğiyle ilgili bir fikir sahibi olmuştur.

Konya her konuda olduğu gibi spor konusunda da gelişimini hızla sürdürüyor. Özellikle Konya Büyükşehir Belediyesi ve merkez ilçe belediyelerimiz Konya’yı bir spor ve eğitim şehri hâline getirmek için büyük gayret gösteriyor. Şehrimizin spora verdiği önem ve bu gelişimin neticesinde Konya 2023 Dünya Spor Başkenti seçildi.

Küresel çaptaki en prestijli spor unvanlarından biri olan Dünya Spor Başkenti unvanını almaya hak kazanan Konya, Türkiye'nin ilk, Avrupa’nın ise Madrid’den sonra 2’nci şehri oldu. Bu vesileyle, herkesi 15 Ekim Pazar günü oynanacak olan Türkiye-Letonya maçında A Milli Takımı’mızı desteklemeye Konya’ya bekliyoruz.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.