AK Partili Usta’dan Filistin Bağımsızlık Günü açıklaması: Coşkuyla değil, lanetle…

AK Parti Ankara Milletvekili Leyla Şahin Usta, KKTC’nin ilanının yıldönümünü kutlarken, Filistin Bağımsızlık Günü ile ilgili de açıklamada bulundu

AK Partili Usta’dan Filistin Bağımsızlık Günü açıklaması: Coşkuyla değil, lanetle…
Yayınlanma:

AK Parti Ankara Milletvekili Leyla Şahin Usta, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ( KKTC) ilanının yıldönümünü kutlarken, Filistin Bağımsızlık Günü ile ilgili de açıklamada bulundu.

AK Parti Ankara Milletvekili Usta’nın açıklamaları şöyle:

“Bugün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ilanının yıl dönümü. Yavru vatanımız Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 40’ıncı yıl dönümünü ben de canı gönülden, yürekten kutluyorum, tebrik ediyorum. 15 Kasım 1983’te kurulmasıyla Kıbrıs Türk halkının kendi kaderini tayin etme hakkı dünyaya ilan edildi. Bağımsızlık günü, Kıbrıs Türk’ünün uzun bir mücadele sürecinin ürünüdür. Artık, günümüzde diplomatik ve barışçıl çözümlerle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin uluslararası alanda daha güçlü bir şekilde ilerlenmesi desteklenmeli ve adının üzerindeki tüm karşıtlıklar arasında diyalog teşvik edilmelidir.

Türkiye olarak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetiyle dayanışma içindeyiz. Ortak tarihimizle, kültürümüzle kenetlendiğimiz kardeşlerimize desteğimiz daimdir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 40’ıncı kuruluş yılı vesilesiyle bağımsızlık yıl dönümünü kutlarken, 1974 Barış Harekâtı’nda cansiparane mücadele eden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, kahraman gazilerimize de şükranlarımı sunuyor, tekrar Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin kuruluş yıl dönümünü tebrik ediyorum.

Bugün aynı zamanda Filistin'in bağımsızlık günü, 15 Kasım 1988. İsterdik ki büyük bir heyecanla ve mutlulukla bugünü kutlayalım ancak içimiz buruk, çok üzgün ve de öfkeliyiz. Bu anlamlı gün Filistin halkının özgürlük ve bağımsızlık mücadelesinin zorlu yıllarının ardından elde ettiği bir zaferin simgesiydi ancak 7 Ekimden bu yana işgalci İsrail'in Filistin’de yaşattığı vahşet, gasbettiği hak ve özgürlükler bugünü coşkuyla değil, İsrail terörüne lanet ederek anmamıza sebep oluyor.

Filistin, tarihi boyunca birçok zorluğa karşı direnç gösteren güçlü bir halkın ev sahibi olmuştur, bu mücadeleye duyduğumuz derin saygıyla birlikte her zaman yanlarında olduğumuzu da tekrar ifade etmek istiyorum. Filistin halkı uzun yıllar boyunca işgal, zulüm ve adaletsizlikle karşılaşmıştır. Bu bağlamda, Filistin'in bağımsızlık günü sadece bir ulusun kendi toprakları üzerinde egemenlik hakkını kazanması değil, aynı zamanda insan hakları, özgürlük ve adaletin zaferi anlamına gelmektedir.

Bu vesileyle Filistin halkının bağımsızlık gününün yaşanan zorluklara rağmen süren mücadelesinde zafere yol olmasını diliyorum. Filistin halkının barış ve güven içerisinde kendi topraklarında hür bir şekilde yaşayacağı gün için duamız ve zalime karşı duruşumuz da sürecektir.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.