Antalya'da CHP ve İYİ Parti yükselişte Ankara'da Mansur Yavaş gözden düştü

Seçim tarihi yaklaştıkça yapılan seçim anketleri de ortaya çıkıyor. ORC tarafından yapılan ankette Ankara'da Mansur Yavaş'ın İYİ Partisi ve CHP'nin düşüşte olduğu görüldü. Antalya'da ise CHP makası açtı, İYİ Parti ikinci parti konumunda.

Antalya'da CHP ve İYİ Parti yükselişte Ankara'da Mansur Yavaş gözden düştü
Yayınlanma:

ORC Araştırma, 2022'nin Mayıs ayından beri gerçekleştirdiği seçim anketlerinin sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Anketlerin sonuçlarına bakıldığında AK Parti'nin 2018 seçimlerinde birinci sırada yer aldığı illerde oy kaybı yaşadığı görüldü.

Öte yandan CHP ve İYİ Parti'nin oy oranlarında Cumhur İttifakı partileriyle kıyasıya bir çekişme içinde olduğu gözlendi. İYİ Parti'nin anketlerin gerçekleştirildiği Ankara'da oy kaybı ve Antalya'da yükselişe geçtiği ayrıca dikkat çekti.

Cumhurbaşkanlığı seçimi yaklaştıkça siyasi partiler seçim için yürüttükleri çalışmalarda gaza bastı. Bu dönemde gerçekleştirilen seçim anketleri de önemli ipuçları ortaya koyuyor. İşte partilerin ve ittifakların oy oranlarındaki değişimlerin dikkat çektiği seçim anketlerinden detaylar.

ankara-secim-anketi.jpg

ANKARA'DA İYİ PARTİ KAN KAYBI YAŞIYOR

Temmuzda Ankara'da yapılan ankette CHP ve İYİ Parti'de yüzde 10'a ulaşan bir yükseliş görülürken AK Parti'de yüzde 9 oy kaybı, MHP'de ise yüzde 6'yı geçen bir oy kaybı görülüyor.

antalya-secim-anketi.jpg

ANTALYA'DA AK PARTİ İKİNCİ SIRAYI KAYBETTİ

Haziran ayı anketine göre Antalya'da Cumhur İttifakı'nda yüzde 14'ün üzerinde oy kaybı, CHP ve İYİ Parti'nin ise yüzde 13'e yakın oy artışı var.

genel-secim-anketi.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.