Bakan Ersoy Konya'da konuştu: Bu kış geçen seneye kıyasla daha çok turist ağırlayacağız

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, ‘2023’e Doğru Şehir Buluşmaları’ programı kapsamında Konya’ya geldi. Bakan Ersoy, “Konya'yı turizm konusunda hak ettiği yere getirmek için çalışacağız” dedi

Bakan Ersoy Konya'da konuştu: Bu kış geçen seneye kıyasla daha çok turist ağırlayacağız
Yayınlanma:

AK Parti Konya İl Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘2023’e Doğru Şehir Buluşmaları’ programı kapsamında basın toplantısı gerçekleştirildi. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, il başkanları, milletvekilleri, belediye başkanları ve teşkilat mensupları yerel ve ulusal basın mensuplarıyla buluştu. Selçuklu Kongre Merkezi'nde düzenlenen toplantıda konuşan Bakan Ersoy, kenti çok beğendiğini, alt yapıların düzenli ve planlı şekilde yapıldığını belirtti.

Bakan Mehmet Nuri Ersoy, “Konya hem kültür, inanç, fuar, kongre, hem termal, sağlık doğa ve özellikle de gastronomi konusunda çok ciddi potansiyeli olan birçok şehrimizden de ayrışmış özellikleri olan bir şehrimizdir. Özellikle arkeoloji konusunda da başta Çatalhöyük olmak üzere birçok köye ev sahipliği yapıyor. Bu bölgede birçok antik kent oluşmuş, çok fazla kültür burada yaşamış, şimdi bu potansiyeli de gün yüzüne çıkararak belli bir rota çerçevesinde tanıtımını yaparak başta Türkiye olmak üzere tüm dünyadan yoğun turist alacak hale getirmek için belediyemizle birlikte çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

“TURİZM KONYA’DA ÇOK CİDDİ BİR SEKTÖR HALİNE GELECEK”

Konya’da turizmin çok ciddi bir sektör haline geleceğini kaydeden Bakan Ersoy, turizm konusunda Konya'yı hak ettiği yere getirmek için Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ile çalıştıklarını ifade etti. Çok kısa sürede Konya'nın turizmden iyi bir pay alacağını belirten Ersoy, şu ifadelere yer verdi:

“Özellikle Mevlana Müzesi çevresinde bir kentsel dönüşüm yapılıyor. O dönüşüm özellikle de turizm konusunda ziyaretçi alabilmek için doğru bir planlama. İnşallah Konya 2023 itibarıyla çok daha fazla turisti ağırlayan bir şehrimiz olacak. Artık Konya'nın turizmde ciddi bir sektör haline geleceğini düşünüyorum. Mevlana Müzesi, ilk 8 aylık verilere baktığınızda, ağustos sonu itibarıyla 2,2 milyon ziyaretçi almış. Yılsonuna kadar da 3 milyonu geçer diye düşünüyorum.”

“KONYA'YA İLK GELİŞİMİZ DEĞİL, SON GELİŞİMİZ DE OLMAYACAK”

Konya’yı turizm anlamında destekleyeceklerine vurgu yapan Bakan Mehmet Nuri Ersoy, “Bakanlığımız geçen seneden itibaren Kültür Yolu Festivalleri çalışmasını başlatmıştı. Bu bağlamda ilk çalışma Beyoğlu Kültür Yolu Festivali ile İstanbul'da olmuştu. Bu sene Konya Mistik Müzik Festivali olarak Konya’yı da kültür yolu festivaller zincirinin içine aldık. 30'dan fazla etkinlikte 300'e yakın sanatçının katılımıyla bu sene geçen seneye göre çok daha geniş katılımlı bir festival gerçekleştirdik. Gerçekleştirmeye de devam ediyoruz. Şu anda festivallere yoğun ilgi de var. Her sene bunun hacmini de genişleterek festivali Konya'nın cazibe noktalarından biri haline getirmek istiyoruz. Biliyorsunuz kültür ve sanatla şehirlerin birliğini tanınırlığını arttırmak için bir çalışma başlattık. Bizim Konya'ya ilk gelişimiz değil son gelişimiz de olmayacak. Bundan sonra da sık sık geleceğiz. Elimizden geldiği kadar Konya’yı desteklemeye çalışacağız” dedi.

“KONYA'YI DEĞERLİ KILAN YAPTIĞIMIZ ESERLER VE HİZMETLER”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, Konya söz konusu olunca Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un tüm çalışmalara çok ciddi destek ve katkıları olduğunu ifade etti. Konya Milletvekili Usta, Konya’yı 2023-2053'te turizmin başkenti haline getirmek için el birliği ile çalışacaklarını söyledi.

20 senelik iktidarları boyunca hep hizmet ve eser siyaseti üzerinden siyasetlerini gerçekleştirdiklerini aktaran Usta, “Bugün yine sahaya çıktığımızda yaptığımız her işin hizmet ve eser üretmekle alakalı olduğunu rahatlıkla görüyoruz. Hedefimiz sadece 2023 için değil 2053 ve 2071 vizyonlarımızı yeni nesillerimize aktarabilmek. Bizim hedeflerimiz, projelerimiz, bu ülkeye dair planlarımız var. Birilerinin yaptığı gibi sadece sözle değil yalanlarla, algı çalışmalarıyla değil; hizmetlerimizle eserlerimizi ülkemizde daha da iyi noktalara taşımaya ve üretmeye çalışıyoruz. Konya’yı değerli yapan yaptığımız eserler ve hizmetler. Gerek yerel yönetimlerimiz gerekse hükümetimiz bazında yaptığımız her yatırımımızda ülkemizi ve şehrimizi daha yaşanabilir daha müreffeh kılmak için uğraşıyoruz. Biz kimsenin lafına sözüne bakmaksızın işimize bakacağız. Üretmeye, istihdam yaratmaya, ekonomimizi güçlendirmeye, kalkındırmaya devam edeceğiz. Türkiye'yi bugünkü bulunduğu konumdan asla geri götürülmesine müsaade etmeyeceğiz" açıklamasında bulundu.

“İLK GÜNKÜ HEYECANLA YOLA DEVAM EDİYORUZ”

AK Parti kadroları olarak Konya’da aktif rol alacaklarının altını çizen AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, “20 yıllık iktidar döneminin gerek demokratikleşme gerekse kalkınma hamlelerinde ülkemizi nereye getirdiğimize hep birlikte şahitlik ettik. Burada şehrimizin tamamında işte bugün gerek milletvekili olarak gerek il başkanı, ilçe başkanı olarak görev yapmış kardeşlerimizle bir araya geleceğiz. Teşkilat kademelerimizde ve mahalle başkanlarımızla toplantılarımızı icra edeceğiz. Tüm şehrimizde bugün topyekun AK Parti kadroları olarak aktif rol alacağız. Türkiye'nin dünyadaki bu gelişmeler karşısındaki duruşuna hep birlikte şahitlik ediyoruz İlk günkü heyecanla yola devam ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.