BTP lideri Baş, Konya'da: Dolar yıl sonunda en az bu kadar olur!

Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin Baş, partisince Konya’da düzenlenen ‘Mevzu Ekonomi: Çözüm Milli Ekonomi Modeli’ programına katıldı.

BTP lideri Baş, Konya'da: Dolar yıl sonunda en az bu kadar olur!
Yayınlanma:

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programda Türk ekonomisinin sorunları ve çözümüne ilişkin sunumlar yapıldı. Programın kapanış konuşmasını BTP lideri Hüseyin Baş yaptı.

Gıda krizi söylemlerine tepki gösteren Hüseyin Baş, “Gıda krizi yoktur. Çiftçi kardeşlerime soruyorum; siz toprağı ekseniz toprak size veriyor mu, veriyor. Biri gelip sana, ‘10 lira maliyetin var al sana 12 lira’ dese sana yetiyor mu, yetiyor. Kriz diye bir şey oluyor mu, olmuyor. Peki nerede kriz başlıyor? Sen toprağı ekiyorsun, 10 lira maliyetin oluyor ve birisi gelip 'al sana 8 lira' diyor. 2 lira zarar! Sen ertesi sene 'Ben bunu ekmeyeyim' diyorsun. Dolayısıyla gıda krizi yoktur, çiftçine destek vermemek vardır. Sen tarım yapabilecek nesiller yetiştirmiyorsun, tarım yapanları bitiriyorsun ve bugün el açmış sağda solda 'Bize bakacak adam yok mu' diye geziniyorsun. Bir gün soluğu Katar'da alıyorsun, bir gün soluğu Suud'ta alıyorsun” dedi.

Baş, “Sen bu kadar beceriklisin o zaman bütün piyasayı yüzde 25'e sabitle. Niye kira? Hiç kimse yüzde 25'ten fazla zam yapamaz deseydin ve konu kapansaydı. Bakın sizi uyutuyorlar, sizi kandırıyorlar. TC Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar tahminini bilen var mı? Şu anda dolar 17 lira. Merkez Bankası'nın 2022 yılsonu için dolar tahminini 22 lira. Merkez Bankası'nın en ünlü olduğu konu şudur; Hiçbir tahmini tutturamaz! Geçmiş olaylar ispat ediyor ki, yıl sonunda dolar 22 liranın kesin üstünde olacak. Hadi biz buna 23 lira diyelim, bu yüzde 30 civarı artış demek! Doların 23 liraya gideceği bir ortamda 'ben enflasyonu dizginleyeceğim' diyorsun. Bakın sizi kandırıyorlar. Enflasyonu düşürmeleri mümkün değil” diye konuştu.

Kübra Karaburç

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.