Bu nasıl boykot? Belediye, İsrail ürünlerini yasakladı ama İsrail firmasıyla protokol...

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal tesislerde İsrail menşeili ürünlere yönelik boykot başlattığını ancak belediyenin İsrail firmasıyla dalga enerjisi üreten bir iş birliği protokolü sürdürdüğünü söyledi

Bu nasıl boykot? Belediye, İsrail ürünlerini yasakladı ama İsrail firmasıyla protokol...
Yayınlanma:

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları artarak devam ediyor.

Dünyanın birçok yerinde İsrail’e tepkiler sürerken, Türkiye’de birçok kurum, kuruluş İsrail menşeili ürünlere yönelik boykot başlattı.

Boykot kampanyaları devam ederken, vatandaşlara İsrail menşeili ürün kullanmamaları yönünde çağrıda bulunuluyor.

Türkiye’de İsrail’in Filistin’e uyguladığı zulme tepki yağarken, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal tesislerde İsrail menşeili ürünlere yönelik boykot başlattığını ancak belediyenin İsrail firmasıyla dalga enerjisi üreten bir iş birliği protokolü sürdürdüğünü söyledi.

CHP Ordu Milletvekili Adıgüzel’in konuya ilişkin yaptığı açıklama şu şekilde:

“İsrail’in Gazze’de Filistin halkına uyguladığı devlet terörüne karşı Türkiye’de infial uyandı, Ordu Büyükşehir Belediyesi de bir tepki açıklaması yaptı. Ordu Büyükşehir Belediyesi, sosyal tesislerinde satılan İsrail menşeli ürünlerin satışını yasaklamış ama aynı Ordu Büyükşehir Belediyesi bir İsrail firmasıyla dalga enerjisi üreten bir iş birliği yapıyor. Bununla ilgili bir protokol sürüyor ve 150 milyon dolarlık bu işlemi iptal etmiyor.

Cumhuriyetin 100’üncü yılında Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı ve milletvekilleri İstanbul’daki Filistin mitingine giderken, güya sosyal tesislerindeki İsrail mallarının satışını yasaklarken bir yandan da İsrail’le dalga enerjisi üretiyor.

Siz milletle dalga mı geçiyorsunuz? Çünkü bu tepkiler tamamen göstermelik. Yapmanız gereken şey, o anlaşmayı iptal edip o işi daha iyi yapabilecek başka bir firmayla anlaşmaktır.”

Kaynak:Haber Kaynağı

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.