CHP Konya Milletvekili Bektaş: AKP, BAĞ-KUR’lulara sırtını döndü

CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş, "Emekliliğin 7200 prim gününe inmesini bekleyen BAĞ-KUR’lulara AKP iktidarı sırtını döndü" dedi.

CHP Konya Milletvekili Bektaş: AKP, BAĞ-KUR’lulara sırtını döndü
Yayınlanma:

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya Milletvekili Barış Bektaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaklaşık 6 ay önce BAĞ-KUR’lulara prim gün sayısının 7200’e indirileceğinin müjdesini verdiğini ifade ederek, verilen sözün yerine getirilmediğini söyledi.

BAĞ-KUR’luların ekonomik anlamda zor günler yaşadıklarını belirten CHP Konya Milletvekili Bektaş, iktidarın verdiği sözü yerine getirmesi gerektiğini ifade etti.

Bektaş’ın konu ile ilgili olarak yaptığı açıklama şöyle:

“Sayın Cumhurbaşkanının seçim öncesinde açıkladığı müjdelerden biri de BAĞ-KUR’luların prim gün sayısının 7200’e indirilmesiydi ama seçimin üstünden altı ay geçmesine rağmen verilen bu söz unutuldu ve emekliliğin 7200 prim gününe inmesini bekleyen BAĞ-KUR’lulara AKP iktidarı sırtını döndü.

Hazreti Mevlâna’nın “İnsan bir ağaca benzer, kökü ahdinde durmaktır.” sözünü hem Sayın Cumhurbaşkanına hem de AKP’li milletvekillerine hatırlatıyorum ve 6 Mayıs 2023’te Sayın Cumhurbaşkanı tarafından söz verildiği gibi, BAĞ-KUR’luların prim gün sayısını 7200’e indirmeye davet ediyorum.

Ekonomik kriz nedeniyle her geçen gün daha fazla kan ağlayan BAĞ-KUR’lulara nefes aldıracak bu düzenlemenin hayata geçirilmesi Meclisimizin önemli bir ödevidir.”

Kaynak:Haber Kaynağı

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.