CHP Konya Milletvekili Bektaş: Konya'da engelli yurttaşlar için tribün yok

CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş, "Konya Stadyumu’nda engelli yurttaşlarımız için bir tribün olmaması mağduriyet yaratmaktadır" dedi

CHP Konya Milletvekili Bektaş: Konya'da engelli yurttaşlar için tribün yok
Yayınlanma:

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya Milletvekili Barış Bektaş, engelli aylıklarının yükseltilmesi gerektiğini ifade etti.

CHP Konya Milletvekili Bektaş, ayrıca Konya MEDAŞ Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda engelli vatandaşlar için tribün olmadığını belirterek, bu durumun mağduriyet yarattığını söyledi.

CHP'li Bektaş yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Hâlihazırda engelli yurttaşlarımızın engelli aylığı, yüzde 40 ila 69 arası engelli olanlar için 1.874 TL, yüzde 70 ve üzeri engelli olanlar için 2.811 TL şeklindedir. Engelli vatandaşlarımızın aylıkları insan onuruna yaraşır bir seviyeye yükseltilmelidir.

Ayrıca, engelli aylığına bağlanması için uygulanan hane gelir testinin kişi gelir testi olarak revize edilmesi de engelli yurttaşlarımızın talebidir.

Engelliler Günü nedeniyle görüştüğüm yurttaşlarımızın bir sorununu da paylaşmak istiyorum. Konya Stadyumu’nda engelli yurttaşlarımız için bir tribün olmaması mağduriyet yaratmaktadır.

Türkiye'de çoğu stadyumun benzer durumda olduğunu da göz önüne alarak tüm stadyumların engelli dostu olarak restore edilmesi engellilerin sosyal hayata katılımı bakımından önemli katkı sunacaktır.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.