CHP Konya Milletvekili Bektaş: Ödemeler ivedilikle yapılsın!

CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş, "Alnından akan terle toprağı işleyen, işlediği toprakla sofraları zenginleştiren çiftçilerimizin teşvik ve ödemelerinin ivedilikle gerçekleştirilmesi gerekmektedir" dedi

CHP Konya Milletvekili Bektaş: Ödemeler ivedilikle yapılsın!
Yayınlanma:

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya Milletvekili Barış Bektaş, çiftçilerin yaşadıkları sorunlara değindi.

2023 yılında buğday ve arpa üreticilerine prim desteği verilmesinin karara bağlandığını hatırlatan CHP Konya Milletvekili Bektaş, teşviklerin çiftçilere ödenmediğini söyledi.

Bektaş açıklamasında şunları kaydetti:

“2023 yılında Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıtlı buğday ve arpa üreticilerine buğdayda ton başına bin lira, arpada ise ton başına 500 yüz lira hububat üretimi prim desteği verilmesi karara bağlanmıştı. Ancak ürünlerin satışından dört, beş ay gibi bir süre geçmesine rağmen bu teşviklerin çiftçilerimize ödenmediğini ve ödenmesiyle ilgili de herhangi bir bilgi verilmediğini görüyoruz.

Üretim maliyetlerinin artması ve alım fiyatlarının düşük kalmasıyla zaten mağdur olan çiftçilerimizin tarımdan uzaklaşmaması için gereken özeni göstermemiz gerekmektedir. Tarımın millî bir mesele olduğunu hatırlatıyoruz.

Alnından akan terle toprağı işleyen, işlediği toprakla sofraları zenginleştiren çiftçilerimizin teşvik ve ödemelerinin ivedilikle gerçekleştirilmesi gerekmektedir.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.