CHP Konya Milletvekili Bektaş staj ve çıraklık mağdurlarının sesi oldu

Cumhuriyet Halk Partisi Konya Milletvekili Barış Bektaş, staj ve çıraklık sigortası mağdurlarının sorunlarına dair açıklamalarda bulundu

CHP Konya Milletvekili Bektaş staj ve çıraklık mağdurlarının sesi oldu
Yayınlanma:

CHP Konya Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Üyesi Barış Bektaş, staj ve çıraklık sigortası mağdurlarının bu sorunun çözülmesini gerektiğini belirterek, meclisimizden staj ve çıraklık mağdurlarının müjdeli bir haber beklediğini söyledi.

Barış Bektaş konuşmasının devamında şunları ifade etti:

“Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları meclisimizden müjdeli bir haber bekliyor. Çalışma hayatına girdiği ilk yıllardan itibaren çalışan, üreten, vergi veren, istihdam sunan günümüzün ustaları, geçmişin çırakları; 4A tescil tarihlerinin hizmete başlama tarihi olarak belirlenmesini bekliyor.

3308 sayılı yasa kapsamında stajyerlik ve çıraklık günlerinde yani çocuk yaşlarda, sigortalı olarak devlet gözetiminde çalıştırılan bu kişileri görmezden gelmemiz mümkün değildir. Adalet ve eşitlik doğrultusunda bir çözüm sunarak, çıraklık dönemlerinde sigorta numarası ve sigorta kartı bile verilen ama sigortalarının emeklilik başlangıç tarihi olarak belirlenmemesinden dolayı mağdur olan bu kişilere özlük haklarını teslim etmek adına 4A tescil tarihlerini esas alan bir düzenlemeyi hayata geçirmeliyiz.”

Kaynak:Haber Kaynağı

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.