CHP Konya Milletvekili Bektaş'tan EYT açıklaması: Yeni mağduriyetler var...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya Milletvekili Barış Bektaş, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

CHP Konya Milletvekili Bektaş'tan EYT açıklaması: Yeni mağduriyetler var...
Yayınlanma:

CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş, emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili yapılan düzenlemenin mağduriyetleri ortadan kaldırmadığı gibi yeni mağduriyetlere neden olduğunu söyledi.

Mağduriyetin giderilmesi adına yapılması gerekenleri de aktaran CHP Konya Milletvekili Bektaş, şunları söyledi:

“Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili bir düzenleme yapıldı ancak bu düzenleme emeklilik bekleyen herkesin mağduriyetini ortadan kaldırmadığı gibi yeni mağduriyetler yarattı. Bu mağduriyetlerin giderilmesi için 15 Ekim Pazar günü Emeklilikte Adalet Derneği önderliğinde on binlerce yurttaşımız İstanbul'da bir miting dahi yaptı.

Milletin temsilcileri olarak, 8 Eylül 1999 tarihinden sonra SGK girişi olduğu için benzer prim gününe sahip akranlarından ancak yirmi yıl gibi bir süre sonra emeklilik hakkına haiz olacak mağdur vatandaşlarımızı görmezden gelmemiz mümkün değildir.

Bu mağduriyetin giderilmesi için 8 Eylül 1999 sonrası SGK girişi olanlara başlangıç yılına göre emeklilik yaşı belirlenmesini esas alan kademeli bir emeklilik sistemi getirilmelidir.”

Kaynak:Haber Kaynağı

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum