CHP lideri Kılıçdaroğlu’ndan TBMM’de ‘Gazi Meclis’ çıkışı!

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, TBMM'de yaptığı konuşmada ‘Gazi Meclis’ çıkışı tartışmalara neden oldu.

CHP lideri Kılıçdaroğlu’ndan TBMM’de ‘Gazi Meclis’ çıkışı!
Yayınlanma:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki (TBMM) bütçe görüşmelerinde konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun ‘Gazi Meclis’ çıkışı tartışmalara neden oldu.

Kılıçdaroğlu konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Türkiye’de “ahlak” dediğimiz şeyi çok yıprattınız ve bu Meclisin itibarına çok büyük darbeler vurdunuz. Bu Meclise “Gazi Meclis” diyorsunuz değil mi? Öyle diyorlar: “Gazi Meclis”

Gazi Meclis ayrı. Ben örnek vereyim Gazi Meclis şudur: Gazi Mustafa Atatürk Meclisi feshetme yetkisi ister tek başına ve Anayasa değişikliğiyle. Kürsüye çıkarlar, derler ki: “Bu Meclis yetkisini milletten almıştır. Bir kişi Türkiye Büyük Millet Meclisini asla feshedemez.” ve oy çokluğuyla o teklif reddedilir. İşte o Meclis, Gazi Meclis.

İki, Millî Kurtuluş Savaşı sırasında Mustafa Kemal Atatürk gelir, der ki: “Bana Başkomutanlık yetkisi verin.” Milletvekilleri itiraz ederler: “Bu Meclis, Gazi Meclistir. Biz Başkomutanlık yetkisini sadece üç ay süreyle veririz.” İşte, o Meclis, Gazi Meclistir; o Meclis. (CHP sıralarından alkışlar) O Meclisin ne olduğunu bilelim, o Meclisin Kuvayı Milliye ruhu vardı, o Meclisin beraber olma ruhu vardı; o Meclis böyle bir Meclisti. Şimdi, o Mecliste, kanun geldiği zaman öyle el kaldırıp indirme yoktu, yeri geldiğinde -siz tutanakları da okumamışsınız- kürsüye çıkıp Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e reddediyorlar, “Bu olmaz.” diyorlar, “Kabul etmiyoruz.” diyorlar ve reddediyorlar. İşte, o Meclis, Gazi Meclistir. Şimdi, burada, siz Meclisi feshetme yetkisini Erdoğan'a vermediniz mi?”

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.