CHP’den çocuk katliamlarına tepki

CHP Konya Selçuklu Teşkilatı son günlerde yaşanan çocuk katliamlarına düzenledikleri basın toplantısı ile dikkat çekti.

CHP’den çocuk katliamlarına tepki
Yayınlanma:

CHP Konya Selçuklu Teşkilatı son günlerde yaşanan çocuk cinayetlerine ve kaçırılma vakalarına tepki göstermek için ilçe örgütünde basın toplantısı düzenledi.  İlçe Başkanı Ali Naci Çobanoğlu yetkililere seslenerek, “Acilen çocuk kriz masası kurulmalı.” dedi.

“SABRIMIZ KALMADI”

Eylül ve Leyla isimli iki küçük kız çocuğunun katledilmesinin herkesi derinden etkilediğini söyleyen Başkan Ali Naci Çobanoğlu, televizyonlarda çocuk tecavüzlerine artık sıkça rastlandığının altını çizdi. Çobanoğlu, “Kadınları, çocuklar, yaşlılar ve hayvanların ülkemizde maruz kaldığı şiddete, istismara artık sabrımız kalmamıştır. Toplumdan yükselen yeter çığlıklarının kulakları sağır ettiği bu günlerde temennimiz faillerin bulunarak kamu vicdanına uygun bir şekilde cezalandırılması ve bu tür olayların artık daha fazla yaşanmaması için sosyolojik, psikolojik ve hukuki açıdan her türlü önlemin alınması konusunda gerekli çalışmaların yapılarak neticelendirilmesidir. Eğitim sisteminin her şeyin başı olduğunu da hatırlatarak caydırıcı yasalar ve önleyici tedbirlerle gerekli her türlü önlemin alınması zaruri bir hal almıştır.” ifadelerini kullandı.

“VATANI KORUMAK, ÇOCUKLARI KORUMAKLA BAŞLAR”

Mecliste Cumhuriyet Halk Partisi olarak çocuk tacizlerinin araştırılması önergesi verdiklerini ancak önergenin reddedildiğini hatırlatan Çobanoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Görüyoruz ki önergemizi reddedenler, bugün idam meselesini gündem getirerek vicdanları aldatma çabası içine girmişlerdir. Bu kişiler yine aynı naraları atarak siyasi gündem yaratmayı bir kenara bırakıp, aynı vakaların tekrar etmemesi için bir an önce bu vahim olayların sebebi ve çözümüne odaklanmalıdırlar. Ne kimyasal hadım ne de idam cezaları bu konuların çözümü olmamalıdır. Gerçekleri görüp, artık sorunun kaynağına inilmelidir. Toplum olarak yaşadığımız ahlaki çöküntünün ilacı idam değil, sağlıklı bir eğitim sistemidir. İdamın kısa yollu bir kurtuluş olduğunu ama asla bir çözüm olmadığını hatırlatarak, duygusal ve siyasal yaklaşımların artık toplum nezdinde geçerliliğini yitirdiği ve samimi olmadığı bu günlerde Cumhuriyet Halk Parti’si Selçuklu İlçe Teşkilatı olarak yetkililerden; Acilen çocuk kriz masasının kurulmasını, çocuğa karşı cinsel istismar suçunun şikayete bağlı bir suç olmaktan çıkartılmasını, çocuklar lehine yeni yasaların yeniden düzenlenmesi talebinde bulunuyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi; ‘Vatanı korumak, çocukları korumakla başlar.’"

Veysel Güneş / Anadolu'da Bugün

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.