CHP'li Aygun: Çiftçi, 27 Ağustos'tan beri ödeme alamıyor!

CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, “27 Ağustostan beri çiftçimiz ödeme alamıyor” dedi.

CHP'li Aygun: Çiftçi, 27 Ağustos'tan beri ödeme alamıyor!
Yayınlanma:

Tekirdağ Haber: Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, çiftçilerin yaşadıkları sorunlara dair açıklamalarda bulundu.

CHP Tekirdağ Milletvekili Aygun şunları söyledi:

“Toprak Mahsulleri Ofisi çiftçinin kara gün dostuydu ama maalesef o kara günün dostu gene sınıfta kaldı. Alım döneminde randevu sistemiyle sıkıntı vardı, şimdi de ödemeyle ilgili sıkıntılar var; 27 Ağustostan beri çiftçimiz ödeme alamıyor. Ben merak ediyorum, Rusya'dan, Ukrayna'dan ithal ettiği o buğdayların, arpaların paralarını da acaba geciktirdiler mi?

Şimdi benim buradan sorduğum soru şu: Çiftçimizin Tarım Krediye, Ziraat Bankasına borcu var, o borçlarına faiz işliyor; acaba Bakanlığın veya iktidarın yetkililerinin aklına hiç gelmiyor mu mahsuplaşma? Ziraat Bankasına, Tarım Krediye olan borçları ile TMO’dan alacaklarını mahsuplaşalım, çiftçimiz boşu boşuna faiz ödemesin ve mağdur olmasın diyorum.

Acaba Rusya’ya, Ukrayna'ya ödemeyi geciktirseydi onlara faiz ödeyecek miydi TMO? Buradan yetkilileri bir an evvel çiftçimizin sesini duymaya davet ediyorum ve geciken ödemelerin bir an evvel yapılmasını talep ediyorum ve artık yüzünüzü Türkiye’ye dönün, üretime dönün, kendi çiftçinize dönün ve kendi çiftçinizin rekabeti için mücadele verin.”

Kaynak:Haber Kaynağı

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.