Darbelere karşı demokrasi kazandı (Özel Haber)

Türkiye’nin tarihinde kara bir leke olarak duran ve Türk siyaset tarihine "postmodern darbe" olarak geçen 28 Şubat 1997 tarihli Milli Güvenlik Kurulu bildirisinin üzerinden tam 22 yıl geçti. 28 Şubat 1977 yılında yaşananlar ise hala tazeliğini koruyor.

Darbelere karşı demokrasi kazandı (Özel Haber)
Yayınlanma:

28 Şubat mağdurlarından olan AK Parti Konya Milletvekili ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta gazetemize özel değerlendirmelerde bulunarak,  28 Şubat’ın,  milletin iradesiyle seçilmiş olan bir hükümetin yıkılarak, siyasetin zayıflatılması ve onun yerine vesayet odaklarının, cuntacıların getirilmesi için yapılmış bir post modern darbe girişimi olduğunu söyledi. Usta: “28 Şubat’ın üzerinden 22 yıl geçti.28 Şubat darbesiyle başarı elde edeceklerini düşünen vesayet odakları, halkın direnişiyle karşılaştı ve bu sayede darbe başarısızlıkla sonuçlandı” diye konuştu.

“28 ŞUBAT’I UNUTMAYACAĞIZ”

Türkiye’nin artık yeni bir süreç içerisine girdiğini sözlerine ekleyen Leyla Şahin Usta, “Biz 28 Şubat’ın yaşadığımız üzüntülerle anılmasını değil, o süreçten nasıl güçlü bir şekilde çıktığımızın konuşulmasını istiyoruz. Çünkü Türkiye 28 Şubat sonrası 15 Temmuz’da da bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldı. Ama milletimiz bu süreçte daha da güçlenerek bütün dünyaya bir demokrasi dersi verdi. 15 Temmuz darbe teşebbüsünde milletin gücünün önüne hiçbir gücün geçemeyeceği bir kez daha gösterilmiş oldu. Bu yüzden hem 28 Şubat hem de 15 Temmuz vatandaşlarımızın desteğiyle, cuntacılara ve darbecilere karşı daha da güçlü olarak çıktığımız dönemlerdi. 28 Şubat döneminde darbe yapmak isteyenlerin hesabını bu millet gördü ve bu vesayet odaklarını sandığa gömdü. Darbe girişiminin üzerinden geçen 22 yıllık süreç boyunca ülkemiz çok mesafe katetti” şeklinde konuştu.

28 Şubat’ın unutulmaması gerektiğini aktaran Usta, “28 Şubat’ı unutmayacağız, unutturmayacağız. Türkiye olarak her daim uyanık ve diri olmamız gerekir. Çünkü ülkemiz üzerinde hala plan ve hesapları olanlar var. 28 Şubat ruhunu ve mücadele gücümüzü kaybetmeden bunlara fırsat vermemeliyiz” dedi.

“BAŞKA DARBELER YAŞANMASIN”

İyi Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş ise 28 Şubat tarihinde halkın askeri muhtıraya karşı net bir tavır koyduğunu söyledi. Demokratik bir ülkede darbelerin kabul edilemez olduğunu vurgulayan Yokuş, “O dönemde bazı sivil toplum örgütleri buna alkış tutsa da kamu vicdanı bunu kabul etmedi. Bununla birlikte gördük ki 28 Şubat süreci sonrası ülkemiz pek çok adaletsizlikle karşılaştı” dedi.

Yokuş, ayrıca Türkiye'nin demokratik bir ülke olduğunu ve demokrasinin Türk ilke ve kurallarıyla işletilmesi için herkesin üzerine düşeni mutlaka yapması gerektiğine dikkat çekti. Türkiye’de artık darbelerin yaşanmaması temennisinde bulunan Yokuş, “Ülkemizde 28 Şubat, 12 Eylül’den sonra benzeri darbeler yaşanmaz diye düşünürken 15 Temmuz’da bir ihanet süreci daha yaşadık. Ülkemizin artık bu darbe teşebbüslerine benzer olayların yaşanmadığı bir yapıya kavuşması lazım. Bu vesileyle bir daha 28 Şubat ve 15 Temmuzlar yaşanmaması temennisinde bulunuyoruz” ifadelerini kullandı. 

Özel Haber : Müslüm Evci

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.