Erhan Dargeçit yazdı! Siyasette tek yanlış tüm doğruları götürür

Anadolu’da Bugün Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erhan Dargeçit, İyi Parti'nin son olarak Millet İttifakı'ndan ayrılarak kendi başına seçime girme kararı almasını Anadoludabugün.com’a değerlendirdi. İşte detaylar…

Erhan Dargeçit yazdı! Siyasette tek yanlış tüm doğruları götürür
Yayınlanma:

İyi Parti, kurulduğu 2017 yılından bu yana oldukça badireler atlattı. Parti, kuruluşunun ilk yılında 2018 seçimlerine girememe tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. CHP'nin imdadıyla seçimlere katılabilen İyi Parti, 2018 cumhurbaşkanlığı seçiminde de 7,29 oy alarak başarısız oldu. 2019 yerel seçimlerinde de CHP ile işbirliğine giden İyi Parti, hiçbir belediye kazanamadı. 2023 seçimlerine hazırlanırken Millet İttifakı'ndan ayrılan İyi Parti, tekrar geri döndü. Ancak bu durum da seçmen nezdinde güvensizlik oluşturdu.

Bu konuyla ilgili görüşlerini kaleme alan Anadolu’da Bugün Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erhan Dargeçit, İyi Parti'nin son olarak Millet İttifakı'ndan ayrılarak kendi başına seçime girme kararı almasını, partinin geleceği açısından endişe verici bir durum olarak değerlendirdi.

Erhan Dargeçit, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, "İyi Parti'nin ittifak dışında kendi başına seçime girme isteği, seçimin sonucunda İyi Parti'nin dağılma sürecine katkı sağlamaktan başka neye yarayacağı konusunu düşünmek gerekir" dedi.

Dargeçit, İyi Parti'nin aldığı kararın kendi tabanına dahi uygulanmasının zor olduğunu belirterek, "İyi Parti tabanı, Ak Partili belediye başkanları kazanamasın diye o bölgede seçilmesi kuvvetle olası adaya yönlenecektir. Dolayısıyla muhalefet tabanı genel merkezleri ister istesin ister istemesin Ak Parti'nin karşısındaki adayda birleşecektir" ifadelerini kullandı.

Dargeçit, İyi Parti'nin kurulduğu 2017 yılından bu yana yanlış kararlarla yönetildiğini belirterek, "Siyasette tek yanlış tüm doğruları götürür" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.