Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu: Konya Büyükşehir'de adayımız...

Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Konya'da gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu: Konya Büyükşehir'de adayımız...
Yayınlanma:
Güncelleme:

Konya Haber: Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu bir dizi ziyaret ve program çerçevesinde memleketi Konya’ya geldi.

Konya ziyareti kapsamında ilk olarak basın mensuplarıyla bir araya gelen Davutoğlu, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

"Bütün dünya Filistin'i konuşuyor, İsrail'i değil. Batı Şeria, Gazze, Kudüs Filistin toprağıdır. Türkiye'de İsrail'i savunan bir kesim var. Bunlar hep oldu. Dünya basını da İsrail'den yana tavır aldı. "Filistinliler öldü, İsrailliler öldürüldü" yaklaşımında bulundular. Filistin'e yönelik ilk destek mesajını ben verdim.

Mescid-i Aksa'da ne yapılmak isteniyor? İkiye bölmeye çalışıyorlar. Araplar sessiz. Özellikle son 2 senedir Arap ülkeleri Netanyahu'nun elini sıkma yarışına girdiler. Buna Erdoğan da katıldı. Bu İsrail; Bir kere eğilirseniz size hep diz çöktürür.

Gerilimin ardından Türkiye'ye bölgeden sığınmacı gelir mi diye konuşuluyor. İsrail'den gelebilirler ama Gazze'de doğan çocuklar, Gazze'de doğar, Gazze'de ölürler.

Barış, onurlu insanlar arasında olur. İnsanların kutsal değerlerine zarar verenlerle barış olmaz. Barış olursa saygı ve onurla olacak.

Konya'dan sesleniyorum; Gün Filistin'e, Filistinli kardeşlerimize destek olma günüdür.

Seçimlerden bu yana 4 ay geçti. Peki işler iyi gidiyor mu? Mehmet Şimşek göreve geldi. Sanki daha önce farklı bir parti ekonomiyi yönetiyormuş gibi 'akılcı politikalara geri döneceğiz' dediler.

Emekliler 7500 lira aylıkla yaşıyor. Sayın Erdoğan 5000 TL dilenciye sadaka verir gibi bir rakam açıkladı. Ev kirası bile 15000 TL. Emeklilerin hakkı, hukuku için sonuna kadar direneceğiz.

Eski İçişleri Bakanı'na selam veren kim varsa tutuklanıyor ve yeni bakan cesur bir tavır sergiliyor. Konya'da bakanların kim olduğunu sorsak neredeyse kimse bilmez ama mafya liderlerini herkes tanıyor. Devlette ciddiyet, ahlak kalmamış. Daha da kötüsü devleti yönetenler milleti unutmuş.

Saadet Partisi ile TBMM'de birleştik. Büyük fedakarlık ettik. Siyasette küslük olmaz. Yaptığımız fedakarlıktan biri de ismimizden vazgeçmek oldu. Kurduğumuz grup Meclis'te dengeleri değiştirdi. Meclis'te bize yer vermediler. Kendisiyle çok siyasi mücadele yaptık ama Sayın Devlet Bahçeli'ye teşekkür ediyorum. Bahçeli devreye girdi, Meclis'te sıra bulabildik.

Biz ne suç işledik? (AK Parti'den) Alnımızın akıyla girdik, alnımızın akıyla çıktık. Netanyahu'nun elini sıkanlar bize kongre daveti göndermediler. Bayramlaşmak için Perinçek ile bile görüşüyorlar ama bizimle görüşmüyorlar.

28 Şubat'ta, 12 Eylül'de korkmayanlar neden şimdi bizimle görüşmekten korkuyorlar, çekiniyorlar.

Cumhur İttifakı'nın tarzına muhalefet ettiğimiz için bu partiyi kurduk. Yanlış yaptıkları için karşı çıktık, doğru bulduğumuz konular ile ilgili her türlü görüşmeye açığız.

Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için Saadet Partisi ile görüşeceğiz. Diğer partilerle de görüşebiliriz. Yeter ki doğru adayı bulalım ve en doğru kararı verelim. Türkiye genelinde isim tespitlerine başladık, bazı adaylarımız belli oldu, değerlendireceğiz"

Edinilen bilgilere göre; Davutoğlu, cuma namazının ardından Konya'da düzenlenen MAKTEK Fuarı'nı da ziyaret edecek.

Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Cumartesi günü ise yerel seçimler öncesi ikili görüşmeler ve değerlendirme toplantıları yapacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.