İYİ Parti Konya Milletvekili Ünal Karaman’dan Konya çıkışı: Büyük sorunlar yaşanıyor!

İYİ Parti Konya Milletvekili Ünal Karaman, Konya’nın Güneysınır ilçesine bağlı Sarıhacı Mahallesi’nden ilçe merkezindeki liseye servis hattının olmadığını ifade ederek, hükümetin eğitim politikalarını eleştirdi

İYİ Parti Konya Milletvekili Ünal Karaman’dan Konya çıkışı: Büyük sorunlar yaşanıyor!
Yayınlanma:

İYİ Parti Konya Milletvekili Ünal Karaman, Konya’nın Güneysınır ilçesine bağlı Sarıhacı Mahallesi’nden ilçe merkezindeki liseye servis hattının olmadığını söyledi.

Ailelerin mağdur olduklarını dile getiren İYİ Parti Konya Milletvekili Karaman, özellikle kız çocuklarının eğitime devam etme noktasında büyük sorunlar yaşadıklarını ifade etti.

İYİ Parti Konya Milletvekili Karaman’ın açıklaması şöyle:

Konya’mızın Güneysınır ilçesi Sarıhacı Mahallesi’nden ilçe merkezindeki liseye servis hattı yoktur. İlçede devlet yurdu da olmadığı için ortaokulu bitiren özellikle kız çocuklarımız eğitime devam etmekte büyük sorunlar yaşamaktadır. Evlatlarının okula devam edebilmesi için çalmadık kapı bırakmayan ailelerin tüm çabaları sonuçsuz kalmıştır.

Eğitim fırsat eşitliği demektir, bunun teminatı da devlettir. Sizin Türkiye Yüzyılı anlayışınız bir çocuğun öğretmen, doktor, mühendis ve hatta milletvekili olma hayalini elinden almak mıdır? Yıl 2023 olmuşken servis ve yurt yokluğundan dolayı çocuklarımızın okula devam edememesini kabul etmiyoruz.

“Benim kızım okuyacak” diyen babaların sesine lütfen kulak verin, Güneysınır’daki ulaşım ve barınma sorununu ivedilikle çözün; çocuklarımız okullarına ve hayallerine kavuşsun. Unutmayın, kız çocuklarının okuması güzel bir dünyanın teminatıdır.”

Kaynak:Haber Kaynağı

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.