İYİ Parti Konya Milletvekili Yokuş’tan TBMM'de sert açıklamalar: Bakan Soylu’nun utanması lazım!

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, “İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yılbaşından bu yana 126 bin kaçak göçmen yakaladıklarını söylüyor, övünüyor. Aslında utanması lazım” dedi

İYİ Parti Konya Milletvekili Yokuş’tan TBMM'de sert açıklamalar: Bakan Soylu’nun utanması lazım!
Yayınlanma:

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, TBMM’de konuştu.

İYİ Parti Konya Milletvekili Yokuş’un konuşması şu şekilde:

Ülkemizdeki madde bağımlılarının sayısı her geçen gün artıyor. Uyuşturucu maddeler her köşe başında satılır hâle geldi. Cezaevlerindeki mahkûm ve tutukluların neredeyse üçte 1’i uyuşturucu tacirlerinden ve torbacılardan oluşuyor. Şu anda cezaevlerinde 100 bin civarında tutuklu ve hükümlü bulunuyor. Maalesef, bu sayı her yıl artarak da devam ediyor. Uyuşturucu kullanım yaşı ülkemizde 11’e kadar düştü, aileler endişe içerisinde. Emniyetin verilerine göre, Türkiye'de 2021 yılında tespit edilen uyuşturucu suçu 2020 yılına göre yüzde 35 artarak 215 bin 771’e ulaşmıştır. Uyuşturucu türleri arasında yer alan metamfetamin kullanım oranı ise hızla yayılmaktadır. Narkotik Daire Başkanlığının uyuşturucu raporunda ise 2022 yılının ilk yedi ayında görülen metamfetamin yakalama miktarı rekor artışla 8 bin 600 kilograma ulaşmıştır. Yani 2015 yılında 54 ilin sokaklarında yakalanan, uyuşturucu bulunan maddeler bugün 81 ilimizin tüm sokaklarına yayılmıştır.

Yine, Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığının 2022 Türkiye Uyuşturucu Raporu’na göre Türkiye'nin uyuşturucu konusunda hem hedef hem de transit rota niteliği taşıdığı tespit edildiği ifade edilmiştir. Türkiye'de 2021 yılında 2.961 kokain olayı gerçekleşmiştir. Bu da Türkiye'nin kokain için önemli bir koridor hâline geldiğini gözler önüne sermektedir. Ayrıca, ülkemizdeki uyuşturucu ticaretini uyuşturucu baronlarıyla beraber PKK terör örgütü yapmaktadır. Hatta bu örgütler ülkemiz üzerinde Avrupa’ya çok yoğun uyuşturucu geçişi sağlamaktadırlar. 2019 yılında Avrupa Birliği Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi verilerine göre, bir yıl içinde Türkiye'de ele geçirilen uyuşturucu miktarı Avrupa Birliği ülkelerinde ele geçirilen uyuşturucu miktarından daha fazladır, bu da bu iktidarın aslında ayıbıdır ama bununla övünürler.

Sınırlarımız kevgire döndü, ülkemize giren çıkan mültecilerin, göçmenlerin haddi hesabı yok. Farklı ülkelerden gelen kaçak göçmenler tarafından ülkemiz resmen istila ediliyor. İçişleri Bakanı her hafta kaçak göçmenlere operasyon yapıyor ama gelin görün ki ardı arkası bir türlü kesilmiyor. Sınır güvenliği olmayan ülkemizde mafya ve uyuşturucu kaçakçıları da cirit atıyor. Mafya liderleri, suç örgütü liderleri ve üyeleri Türkiye’de infaz ediliyor. Allah aşkına, ne işi var yabancı mafyaların bizim güzel ülkemizde? Yabancı mafya liderleri neden bizim ülkemizde bir yandan cirit atarken bir yandan da infaz ediliyorlar, böyle bir güvenlik zafiyeti olabilir mi? İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yılbaşından bu yana 126 bin kaçak göçmen yakaladıklarını söylüyor. Bakan “Çok sayıda kaçak göçmen yakaladık.” diye övünüyor, aslında utanması lazım. Yani marifet, kaçakçıyı yakalamak değil; marifet, ülkede kaçakçı bulundurmamaktır, sorun kökten çözülmelidir ama nerede!

Bir başka, İçişleri Bakan Yardımcısı var, Sayın İsmail Çataklı 122 bin kayıtlı Suriyelinin kayıp olduğunu söylüyor ve diyor ki: “Bunların izine rastlanamıyor” Allah Allah, dikkat buyurun efendim, 1 değil, tam 122 bin kişinin kayıp olduğunu söylüyor Bakan Yardımcısı. Bu nasıl iştir Allah aşkına! Siz tehlikenin farkında mısınız, böyle aymazlık olabilir mi? Bir ülkede 122 bin kişinin kayıp olduğunu söyleyen, haberi olmayan bir İçişleri Bakanlığı olur mu? Ama dedik ya ucube sistemin ucube yönetiminden ne beklenir Allah aşkına! Bu da yetmezmiş gibi, bir yandan da önüne gelene vatandaşlık veriyoruz. “Konut al, hatta yetmez, BES'e gir, vatandaş ol.” Allah aşkına, her önüne geleni Türk vatandaşı yapıyoruz, herhâlde dünyada en ucuz vatandaşlık bizde. Yazıklar olsun! Kim bu vatandaşlık verilenler? Mafya baronlarına da vatandaşlık veriliyor mu bu ülkede? Veriliyor ki İstanbul'da cirit atıyorlar. Türkiye'nin itibarını zedelemekten başka maalesef bir şey yapmıyorsunuz.

Ülkemize olan güven ve itibar her geçen gün azalıyor, vatandaşlarımız yarınlarından endişeli hâle geldiler. Hani hep diyoruz ya ‘Devletin çivisini çıkardınız’ diye; siz bu devletin çivisini çıkarmakla kalmadınız, yabancı mafyaların hesaplaştığı bir ülke hâline getirdiniz.

İYİ Parti iktidarında Türkiye itibarına yeniden kavuşacak; sınır kapılarımız güvenli hâle gelecek; kaçakçılıkla, uyuşturucuyla mücadele edeceğiz; uyuşturucuyla mücadele başkanlığı kurarak kararlı bir şekilde madde bağımlılığının önüne geçeceğiz.

Buradan bir kere daha ifade ediyorum: Tek bir evladımızı madde bağımlılığına feda edemeyiz; her ne kadar sizin insanımıza değer vermeyen rantçı anlayışınız olsa da bir vatandaşımızın evladını biz eroin baronlarına teslim edemeyiz.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.