Koçak: Kalkan bu el, insanlık onuruna uzanan kirli bir eldir

Milliyetçi Hareket Partisi Konya Milletvekili Konur Alp Koçak, Gazze'de 'insani ateşkes' önerisini reddeden ABD'ye sert tepki gösterdi.

Koçak: Kalkan bu el, insanlık  onuruna uzanan kirli bir eldir
Yayınlanma:

ABD, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK), Gazze'de acilen insani ateşkes talep edilen karar tasarısını veto etti. BMGK'de Birleşip Arap Emirlikleri ve aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 80'den fazla ülkenin eş sunucusu olduğu karar tasarısı, düzenlenen acil oturumda oylandı.Tasarı, daimi üye ABD tarafından veto edildi. ABD'nin BM Daimi Temscilisi Robert Wood, karar tasarısında Hamas'ın kınanmadığını, bazı Konsey üyelerinin bu konuda sessiz kalmasının kabul edilemez olduğunu belirtti.

img-5993.jpeg

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Milliyetçi Hareket Partisi Konya Milletvekili Konur Alp Koçak, Gazze'de 'insani ateşkes' önerisini reddeden ABD'ye sert tepki gösterdi. Koçak yaptığı paylaşımda şunları söyledi: “Dünyanın dört bir yanından gelen tepkilere rağmen gözü dönmüş İsrail katliamlara, ateşkes çağrısını veto eden ABD ise İsrail'i kollamaya devam ediyor. Akan her damla kanda iki ülke de eşit derecede sorumludur. BMGK'de kalkan bu el, insanlık onuruna uzanan kirli bir eldir.”

Kaynak:Haber Kaynağı

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.