Konya Milletvekili Altunyaldız değerlendirdi: Türkiye-AB ilişkileri nasıl olacak?

AK Parti Konya Milletvekili ve TBMM Dışişleri Komisyonu Üyesi Ziya Altunyaldız, Türkiye ile Avrupa Birliği ilişkileri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Konya Milletvekili Altunyaldız değerlendirdi: Türkiye-AB ilişkileri nasıl olacak?
Yayınlanma:

AK Parti Konya Milletvekili ve TBMM Dışişleri Komisyonu Üyesi Ziya Altunyaldız, Türkiye ile Avrupa Birliği ilişkileri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Altunyaldız ayrıca, geçtiğimiz günlerde TBMM’de gerçekleşen Birleşik Krallık Avam Kamarasında İşçi Partisinin Gölge Dışişleri Bakanlığında Avrupa, ABD ve Deniz Aşırı Ülkelerden Sorumlu Gölge Devlet Bakanı Stephen Doughty ile yaptığı görüşmeye dair de bilgiler aktardı.

“GÜNÜMÜZ DÜNYASI SINAMALARLA DOLU”

Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) ilişkilerine ilişkin Altunyaldız şunları söyledi:

“Türkiye ile AB arasındaki stratejik ve kalıcı ilişki, ortak değerlerin, işbirliğinin ve müreffeh bir geleceğe olan bağlılığın bir kanıtıdır.

Sınamalarla dolu bir günümüz dünyasında Türkiye ve AB arasındaki güçlü iş birliği, diplomasi ve birliğim gücüyle birlikte fırsatların avantajlara dönüştürülmesinin en büyük destekçisi olmaya devam edecek.”

“İLETİŞİMİMİZ SÜRECEK”

Doughty ile yaptığı görüşme ile ilgili olarak Altunyaldız şunları kaydetti:

“Dışişleri Komisyonu Üyesi ve Türkiye - Birleşik Krallık Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı olarak Birleşik Krallık Avam Kamarasında İşçi Partisinin Gölge Dışişleri Bakanlığında Avrupa, ABD ve Deniz Aşırı Ülkelerden Sorumlu Gölge Devlet Bakanı Stephen Doughty’yi TBMM’de kabul ettik.

Türkiye - Birleşik Krallık - AB ilişkilerinin odağında terörle mücadele, yeşil ve dijital dönüşüm, ikiz dönüşüm ışığında üretim ve tedarik fırsatları konularını kapsayıcı bir vizyonla değerlendirdiğimiz toplantımızda Parlamentolararası iş birliğimizi daha da güçlendirmek için önümüzdeki döneme ilişkin yol haritamızı belirledik.

Bugün Türkiye ve Birleşik Krallık 20 milyar dolara yaklaşan ticaret hacminin yanında 2007’den itibaren stratejik ortaklık düzeyinde iş birliğiyle üretim, yatırım ve ihracat alanlarında güçlü bir ilişkiye sahip.

Önümüzdeki dönemde de başta ticaret alanında olmak üzere iki ülke arasındaki birlikteliği güçlendirmek ve yeni fırsatların değerlendirilmesini sağlamak amacıyla iletişimimizi sürdüreceğiz.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.