Konyalı Vekil’den Avrupa’ya tokat gibi cevap

Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu KPK Avrupa Parlamentosu üyeleri ile toplandı. Toplantıda Türkiye heyeti Türkiye’de gençlerin Avrupa Birliği’ne bakış açısı ve AP raporunda yayınlanan Hamas eleştirilerine cevap verdi.

Konyalı Vekil’den Avrupa’ya tokat gibi cevap
Yayınlanma:

Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu KPK Avrupa Parlamentosu üyeleri ile toplandı. Toplantıda Türkiye heyeti Türkiye’de gençlerin Avrupa Birliği’ne bakış açısı ve AP raporunda yayınlanan Hamas eleştirilerine cevap verdi. Konuya ilişkin açıklamada bulunan AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyacı sosyal medya hesabından şu açıklamada bulundu; “Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu olarak KPK Avrupa Parlamentosu üyeleri ile toplantıdayız.”

İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin Özboyacı’nın açıklaması şu şekilde; “Türkiye-AB ilişkileri ve katılım müzakerelerindeki mevcut durum üzerine görüşlerimizi ilettiğimiz toplantıda, AP Türkiye Raportörü Nacho Sanchez’de bulunuyor.Doğru bir diyalog oluşturmak için Türkiye’de gençlerin Avrupa Birliği’ne bakış açısı ve AP raporunda yayınlanan Hamas eleştirilerine cevap verdik. Avrupa topluluğunun Filistin dayanışmasına gerçekten büyük katkılar verdiğini görüyoruz. Her gün Londra, Berlin,Paris ve Atina’da büyük yürüyüşler düzenleniyor, ciddi tepkiler var. Filistinle alakalı bakış açımız da evet biz teröristi terörist olarak adlandırmalıyız. Şayet Batı Şeria’da İsrail’in yaptığı işler hakkında konuşacak olursak Batı Şeria da suçu işleyen kim?Burada Hamas yok ama her gün Batı Şeria’da insanlar ölüyor burada niye teröriste terörist denilmiyor. Burada soykırıma varan şiddete laf edilmiyor. 20.000 bin katledildi ve bu rakamın 8000’ini çocuk, kadın, engelli ve yaşlılar oluşturuyor. Hastaneler bombalanıyor. Rusya Ukrayna savaşında böyle bir çatışma görmedik.”

Kaynak:Haber Kaynağı

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.