Konyalı Vekil’den önemli açıklama! Çalışanları ve emeklileri enflasyona ezdirmeyeceğiz

Türkiye Büyük Millet Meclisinde bütçe görüşmeleri devam ediyor. AK Parti Konya Milletvekili Zİya Altunyaldız, “Çalışanlarımızı, emeklilerimizi hiçbir dönemde enflasyona ezdirmedik ve ezdirmeyeceğiz” dedi

Konyalı Vekil’den önemli açıklama! Çalışanları  ve emeklileri enflasyona ezdirmeyeceğiz
Yayınlanma:

Türkiye Büyük Millet Meclsinde bütçe görüşmeleri devam ediyor. AK Parti Konya Milletvekili Zİya Altunyaldız, ülke ekonomi hakkında yaptığı açıklamada şunları söyledi: “ Dünya birçok meydan okuma ve sınamanın yaşandığı bir dönemin tam ortasında…

Ticarette artan korumacılık, giderek zayıflayan talep, düşük verimlilik, yüksek borçluluk, demografik dönüşüm, iklim krizi ve jeopolitik gerginlikler küresel büyüme ve kalkınmayı doğrudan etkiliyor.

Önümüzdeki beş yıla ilişkin beklentiler küresel büyümenin %3,1 ile uzun dönemli ortalamaların çok altında gerçekleşeceğine işaret ediyor.

Türkiye bu zorlu dönemde uygulamaya koyduğu rasyonel politikalar ile güçlü, yüksek ve sürdürülebilir büyümeyi, kalıcı refah artışını, mali disiplinin yeniden tesisini, iç ve dış talebin büyümeye dengeli katkısını, rezerv birikimini hayata geçiriyoruz.

Gelin verilere bir kulak kabartalım:

2002’den bu yana reel bazda Çin ve Hindistan hariç gelişmekte olan ekonomilerden daha hızlı büyüdük.

Mevsimsel düzeltilmiş işsizlik oranımız %8,5 ile son 11 yılın en düşük seviyesine geriledi.

İhracatçılarımızın finansmana erişimini kolaylaştırmak amacıyla 3 milyar liralık günlük reeskont kredisi tesis ediyoruz.

Ülkemizin yüksek teknolojili ürünlerin üretim merkezi olması için 300 milyar liraya varan kredi imkanı sağlıyoruz.

Rezervlerimizi 141,4 milyar dolar ile tarihi yüksek seviyeye yükselttik.

Finansal istikrarımızı gözeterek programımız çerçevesinde kur korumalı mevduattan çıkış için etkili ve gerekli adımları attık, atmaya devam ediyoruz.

Son 21 yılda reel olarak

En düşük memur maaşında %174,

Ortalama memur maaşında %111,

Asgari ücrette %201, en düşük emekli aylığında %455artış sağladık.

Çalışanlarımızı, emeklilerimizi hiçbir dönemde enflasyona ezdirmedik ve ezdirmeyeceğiz. Ekonomimiz büyüdükçe, refahımız arttıkça kaynaklarımızı daha adil bir şekilde paylaşacağız.

Türkiye Yüzyılı’nın ilk bütçesinde Hazine ve Maliye Bakanlığımızın bütçesinin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.”

Haberlerin size WhatsApp aracılığıyla ulaşması için aşağıdaki linki tıklayıp Anadolu'da Bugün Son Dakika sistemine ve Özel Kanal'a dahil olabilirsiniz.

ANADOLU'DA BUGÜN WHATSAPP SON DAKİKA SİSTEMİNE KATILMAK İÇİN TIKLAYIN

DAHA ÇOK ÖZEL HABER İÇİN WHATSAPP KANALINA KATILIN

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.