Milli Eğitim Bakanı Özer'den Konya'daki olaya dair yanıt! "İşlemler sürüyor!"

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Konya'da yaşanan cinsel istismar olayına ilişkin, "Milli Eğitim Bakanlığı soruşturmayı açmıştır. Adı geçen şahıs tutuklanmıştır" dedi

Milli Eğitim Bakanı Özer'den Konya'daki olaya dair yanıt! "İşlemler sürüyor!"
Yayınlanma:
Güncelleme:

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, TBMM Genel Kurulunda, bakanlığının 2023 yılı bütçesi üzerinde yaptığı konuşmada, okul öncesi eğitimden başlayarak, eğitim ve öğretimin her kademesinde bütün bireylerin nitelikli eğitime eriştiği bir eğitim sistemi oluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

Özer, Bursa'daki Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeninin Alevi cemaatine karşı aşağılayıcı yaklaşımında Milli Eğitim Bakanlığının hiçbir işlev yapmadığına ilişkin eleştirilere, "Milli Eğitim Bakanlığı olayın vuku bulduğu anda soruşturmayı açmış ve 657 sayılı Memurlar Kanunu 125. Maddesi d1 kapsamında görevin yerine getirilmesinde din, ırk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç ayrımı yapmak kişilerin yarar veya zararını hedef tutan davranışlarda bulunmak fiilinin karşılığı olan en üst ceza kademenin ilerleme cezası vermiştir. Ayrıca, söz konusu öğretmen hakkında da başsavcılık tarafından işlem devam etmektedir" ifadelerini kullandı.

Konya'daki okul müdürü ve yöneticileri için hiçbir işlem yapılmadığı iddiasına ilişkin ise Özer, "Milli Eğitim Bakanlığı soruşturmayı açmıştır. Adı geçen şahıs tutuklanmıştır" şeklinde konuştu.

KONYA'DA NE OLMUŞTU?

Konya’daki bir lisede son sınıfta eğitim gören G.A, (17), Kasım ayı başında 'MİT'e memur olarak' alınacağı vaadiyle kandırıldı. Okul müdürü H.A'nın, derslerinde başarılı olduğu için 'Seni Milli İstihbarat Teşkilatı'na memur olarak alacağız' diye kandırarak tanıştırdığı, evli ve 1 çocuk babası Ahmet Mandal’ın, G.A'ya günlerce cinsel istismarda bulunduğu ileri sürüldü. G.A'nın ailesinin şikayeti üzerine kendisini 'MİT mensubu' olarak tanıtan elektrik ustası Ahmet Mandal, 'çocuğun cinsel istismarı' suçundan tutuklandı. Soruşturma kapsamında okul müdürü H.A.'nın ifadesinde, “Suçlamaları kabul etmiyorum. Ahmet Mandal bizi de kandırdı” dediği öğrenildi.

Diğer okul müdürü A.S.K. de "Ahmet Mandal bizi MİT’çiyim, diye kandırdı. Suçlamaları kabul etmiyorum" diye ifade verdi. Okul müdürü H.A.'nın tanıştırmasıyla G.A.’yı günlerce istismar ettiği öne sürülen Ahmet Mandal'ın ifadesinde, "Taşıdığım MİT kimliği değil, bir derneğe ait kimlikti. Ben kimseye tecavüz etmedim, suçlamaları kabul etmiyorum" dediği bildirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.