Milyonlarca vatandaş icralık! Bankalar karda, vatandaş darda

Bankacılık sektörünün ilk 9 aylık karının 440 milyar TL olduğu ifade edilirken, vatandaşın bankalara olan borcunun 2,5 trilyon seviyesini geçtiği belirtiliyor. Konuyla ilgili CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut açıklamalarda bulundu

Milyonlarca vatandaş icralık! Bankalar karda, vatandaş darda
Yayınlanma:

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, hükümetin ekonomi politikalarına dair sert eleştirilerde bulundu.

Bankacılık sektörünün bu yılın ilk 9 ayındaki karının 440 milyar TL olduğunu belirten CHP Adana Milletvekili Barut, buna karşın milyonlarca vatandaşın icralık durumda olduğunu söyledi.

Vatandaşların kredi kartı ve bireysel kredi borçları nedeniyle bankalara 240 milyar TL faiz tutarı ödediğini kaydeden CHP’li Barut, hükümeti algı operasyonu yapmakla suçladı.

CHP’li Barut’un yaptığı değerlendirme şu şekilde:

“AKP eliyle körüklenen ekonomik kriz ocakları söndürmeye devam ediyor. Sorunları büyüten iktidar dış güçler ve faiz lobisi gibi akıl almaz kurnazlıklarla hedef şaşırtıyor, algı operasyonları yürütüyor.

Bugün ticaret hayatı yüzde 50’ler gibi yüksek faizle çıkmaza girdi, esnaf kepenk kapatıyor, iş yerleri batıyor, işsizlik rekor kırıyor; yüksek enflasyon, fahiş zamlar ve artan döviz kurlarıyla açlık ve yoksulluk büyüyor.

Bankacılık sektörü bu yılın ilk dokuz ayında 440 milyar lira kâr elde etti, buna karşın yurttaşların kredi kartı ve bireysel kredi borçları nedeniyle bankalara bu dönemde ödediği faiz tutarı 240 milyar lirayı geçti.

Milyonlarca insan icralık oldu, yurttaşın bankalara borçları ilk kez 2,5 trilyon sınırını geçti.”

Kaynak:Haber Kaynağı

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.