Nevşehirliler dört gözle Konya’ya gelmeyi bekliyor!

MHP Nevşehir Milletvekili Filiz Kılıç, “Antalya-Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri Yüksek Hızlı Tren Hattı’nın yapılması Acıgöl ve Avanos’lu hemşehrilerim başta olmak üzere kadirşinas Nevşehir halkının bir isteği ve talebidir” dedi

Nevşehirliler dört gözle Konya’ya gelmeyi bekliyor!
Yayınlanma:

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Nevşehir Milletvekili Filiz Kılıç, açıklamalarda bulundu.

MHP Nevşehir Milletvekili Kılıç’ın açıklamaları şöyle:

“Nevşehir'imiz 1954 yılında il statüsüne kavuştu. 20 Temmuz 2024 yılında il oluşumuzun 70’inci yılını kutlayacağız. 1954 yılında nüfusumuz 200 bin civarındayken, 2022 nüfus sayımına göre 310 bini aşmıştır. İlimizin ihracat rakamları 2022 yılı istatistiklerine göre 120 milyon 758 bin 271 TL'ye ulaşmıştır. Gayrisafi millî hasıla rakamlarımız da 2021 verilerine göre 15 milyonun üzerindedir.

Gönlü güzel, memleket sevdalısı insanların diyarı Nevşehir, Anadolu'nun göbeğinde tarih boyunca medeniyetler köprüsü olmuş, peribacaları, doğal güzellikleri ve tarih kokan topraklarıyla sadece ülkemizin değil, dünyanın da en önemli turizm noktalarından biri hâline gelmiştir. Nevşehir, yatak sayısı açısından da Türkiye'nin en önde gelen illerindendir. Nitekim, gerçekleştirilen tanıtımlar, yapılan festivaller ve atılan doğru adımların bir sonucu olarak 2023 yılının ilk sekiz aylık döneminde 3 milyondan fazla yerli ve yabancı turist misafir edilerek turist sayısı son sekiz yılın zirvesine ulaşmıştır. Turizm gelirlerimiz 2022 yılının ikinci çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 190,2 artarak 8 milyar 717 milyon dolar olmuştur. Bu yıl, artan turist sayısıyla orantılı olarak gelir rakamlarımızda ciddi artışlar beklemekteyiz.

filiz-kilic.jpg

İnanıyorum ki şehrimizin ulaşım sorunları çözülerek alternatif rotalar sunulması neticesinde UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunan Güzel Atlar Diyarı Kapadokya’nın turizm potansiyeli daha da artacaktır. Anadolu’nun göbeğinde yer alan dünyanın göz bebeği Nevşehir hak ettiği yatırımlarla medeniyetlere olduğu gibi şehirlerimize de köprü olmalı, farklı ulaşım yollarıyla turistlerimize seçenekler sunmalıdır.

Bu bağlamda, yıllardır süre gelen trafik sorunlarına çözüm olacak çevre yolunun hayata geçmesiyle proje hazırlama çalışmaları devam eden Antalya-Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri Yüksek Hızlı Tren Hattı’nın yapılması Acıgöl ve Avanoslu hemşehrilerim başta olmak üzere kadirşinas Nevşehir halkının bir isteği ve talebidir.

Nevşehir il merkezinde yıllardır çözüm bekleyen, kanayan yaramız kentsel dönüşümün bir an önce gerçekleştirilmesi de il merkezinde yaşayan hemşehrilerimizin yaşam kalitesini yükselteceği gibi Nevşehir’i ziyaret eden turist sayısını artırması açısından da önemlidir.

Turizm faaliyetlerimizin ve ulaşım sorunlarımızın haricinde bölgemizin en önemli gelir kalemlerinden biri, Kapadokya’nın tarihi boyunca var olan üzüm bağları ve yetiştiriciliğidir. Lezzetiyle ülke genelinde üne sahip üzümümüz ne yazık ki hak ettiği değeri görememektedir. Üreticilerimizin mağdur olmaması ve binlerce yıldır bu topraklarda yetişen üzümlerimizin ve bağcılığın sürdürülebilir olması açısından gerekli tanıtımların yapılarak üreticilerimize sağlanan desteklerin ve ihracatımızın artırılması büyük önem arz etmektedir.”

Kaynak:Haber Kaynağı

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.