Saadet Partisi Konya Milletvekili Karaduman: Bu bütçeyle nasıl hizmet edeceksiniz?

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, TBMM’de açıklamalarda bulundu.

Saadet Partisi Konya Milletvekili Karaduman: Bu bütçeyle nasıl hizmet edeceksiniz?
Yayınlanma:

2023 yılı bütçesi ile ilgili TBMM Genel Kurulu’nda konuşan Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman şunları söyledi:

“Bir gün aracı arızalanan bir vatandaş arabasını sanayiye götürür, usta bunun neyini tamir edeceğini, kusurunun ne olduğunu söyleyince şoför der ki: “Aracın kornası dışında her yerinden ses geliyor.” Dolayısıyla bugün 2023 yılı bütçesiyle ilgili söyleyeceğimiz şey, kornası dışında her yerinden ses gelen arabanın misalidir.

Biz bunları söyleyince bizlere kızıyorsunuz ancak bizlere değil, sizi bu bütçeye “Evet” demek zorunda bırakanlara kızmanız, âdeta feryat etmeniz gerekir ama etmiyorsunuz. İşte bu, epistemolojik bir kopuş değil ontolojik bir yok oluş, gerçeklerden kopuş, gerçeklerden kopuştur. Çünkü canhıraş savunduğunuz bu bütçeyle insanımıza hizmet etmeniz mümkün değildir. Bu bütçe üretim, istihdam, kalkınma ve yatırım bütçesi değil faiz, vergi, rant ve borçlanma bütçesidir. Yüzde 86’sı vergilerden oluşan, 660 milyar liralık açığın olduğu, faize 565 milyar, tarıma 54 milyar, yatırımaysa sadece 472 milyar lira kaynak ayrılan bu bütçeyle Allah aşkına nasıl hizmet edeceksiniz? Faize ayrılan bu kaynak, 16 Bakanlığa ayrılan bütçenin tamamından daha fazladır. Hiç şüphe yok ki yaptıklarınız yapacaklarınızın teminatıdır.

Yıllara göre bütçeden faize ayırdığınız kaynak 2002’den 2023’e 11 kat artarak 565 milyar lira seviyesine çıkmıştır. Yine, yıllara göre bütçe açığına baktığımız zaman 11,5 milyardan 659 milyar liraya yükselerek bütçe açığımız 57 kat artmıştır. Vatandaşlarımızın bankalara olan toplam borcu 2002 yılında 6 milyar liradan tamı tamına 200 kat artmıştır. Bankaların yıllara göre kârına baktığımız zaman 2002’de 3 milyar lira kâr ederlerken bugün 115 kat artarak 336 milyar lira kâr elde etmektedirler.

Çiftçilerimizin sayısına baktığımız zaman, on beş yıl içerisinde çiftçi sayımız 1 milyondan 500 bine düşmüş vaziyettedir. İşte, bu tablonun sorumluluğunu ne olur başkalarına yükleme acziyetinden bir an önce vazgeçin. Üç harfli marketleri, bu ekonomik düzenin sorumlusu yapmaktan ne olur vazgeçin çünkü bu ekonomik düzenin sorumlusu üç harfli AKP iktidarıdır. İşte, her saat başı insanımız bir cebinden 3,3 milyon doları faize, diğer cebinden her saat 8,2 milyon doları da vergiye vermek zorunda kalmıştır.

İnsanımızı yoksullaştıran, yaşayamaz hâle getiren, ülkemizi borçlandıran, milletimizi köleleştiren bugün sizlerin de bekçiliğini yaptığı bu düzen, faizci kapitalist düzenden başkası değildir. Milletimizi bu esaretten Allah'ın izniyle kurtaracağız. İnsanımızı aç bırakan, işsiz bırakan, borca esir eden, inancından uzaklaştıran düzenden ve ülkemizi küresel güçlere taşeronluk yapmaktan milletimizi de ülkemizi de kurtaracağız. Saadet Partisi ve millî görüş hareketi olarak hakça paylaşıma dayalı adil bir düzeni, hakka ve adalete dayalı yeni bir dünyayı da inşallah kuracağız.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.