Staj ve çıraklık mağdurları seslerini duyurmaya çalışıyor

CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, ‘staj ve çıraklık sigortası mağdurlarının’ sorunlarına dair açıklamalarda bulundu.

Staj ve çıraklık mağdurları seslerini duyurmaya çalışıyor
Yayınlanma:

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, staj ve çıraklık sigortası mağdurlarının’ sorunlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın konu ile ilgili olarak mağduriyetin sona erdirilmesi adına çalışmalar yürütmesi gerektiğini kaydeden CHP Gaziantep Milletvekili Meriç şunları söyledi:

“Meslek liselerinde ve çıraklık okullarında 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu çerçevesinde 1999 yılı öncesi zorunlu staj yapan öğrencilerin sigorta başlangıçları sigortalılıktan sayılmamış ve EYT kapsamı dışında bırakılmıştır.

melih-meric.jpg

Hükûmet, meslek liselerini ve çıraklık eğitim merkezlerini özendirerek yetişmiş ara gücü eleman sıkıntısını çözmek yerine bu tür uygulamalarla bu krizi daha da derinleştirmektedir. Staj ve çıraklık başlangıç tarihleri sigorta başlangıç tarihi olarak kabul edilmelidir.

Emekliliğini bekleyen binlerce staj ve çıraklık mağduru seslerini duyurmaya çalışıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı bu konuya duyarsız kalmamalı, bir an önce bu mağduriyete son vererek yasal düzenleme hayata geçirmelidir.”

Kaynak:Haber Kaynağı

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.