Taşeron işçiler kadro bekliyor: 1 milyon işçi…

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, kamuda görev yapan taşeron işçilere kadro sözü verilmesine rağmen bu sözün yerine getirilmediğini söyledi

Taşeron işçiler kadro bekliyor: 1 milyon işçi…
Yayınlanma:

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, taşeron işçilerin sorunlarına dair açıklamalarda bulundu.

CHP Adana Milletvekili Şevkin, kamuda taşeron olarak çalışan işçilere kadro sözü verildiğini ancak verilen sözün yerine getirilmediğini söyledi.

CHP’li Şevkin’in konu ile ilgili olarak yaptığı açıklama şöyle:

“Söz verilmesine rağmen kamuda taşeron olarak çalışan işçilere kadro verilmedi. TCDD, EÜAŞ, Türkiye Kömür İşletmeleri, Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu, DHMİ, karayolları, belediyeler ve kamu hastanelerinde 1 milyondan fazla taşeron işçi var.

İş güvencesini yok eden, ücretleri baskı altına alan, sendikal hareketleri zayıflatan, kurumsallığı ve endüstri ilişkileri gerileten taşeron uygulamasına artık son verilmelidir.

Birden fazla iş kolunda faaliyet yürüten taşeron firmaların kısa süreli faaliyet sonrası ortadan kaybolduğu da göz önüne alınmalıdır. Aynı işi yapan işçiler arasında farklı statüler olmamalı, asgari ücretle ve daha çok ağır işte çalışan taşeron işçilere söz verildiği gibi kadro verilmelidir.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.