Türkiye Yüzyılı’nın ilk bütçesi hayırlı olsun

AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, Türkiye Yüzyılı’nın ilk bütçesinde Ticaret Bakanlığının bütçesinin hayırlara vesile olmasını temenni etti

Türkiye Yüzyılı’nın  ilk bütçesi hayırlı olsun
Yayınlanma:

AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, Türkiye’nin kesintisiz 13 çeyrektir büyümeye devam ettiğini söyledi.

Türkiye Büyük Millet Meclisinde bütçe görüşmeleri devam ediyor. Bütçe görüşmeleri kapsamında TBMM’de bulunan Altunyaldız, şu açıklamada bulundu: “Son dönemdeki hızlı ve güçlü büyümesiyle G20 ve OECD ülkeleri arasında en hızlı büyüyen ilk 3 ülke arasında yer alan Türkiye kesintisiz 13 çeyrektir büyümeye devam ediyor.

Güçlü büyümemizin lokomotifi ihracatımız 2002 yılı sonu itibarıyla 254 milyar dolara yükselirken küresel ihracattan aldığı payı 2023 itibarıyla %1,03’e yükselttik.

İhracatımızın değer bazında artışının yanında özellikle orta yüksek ve yüksek teknolojili ihracatımızı artırarak ihracatımızın niteliğini geliştiriyoruz.

Orta Vadeli Program’ımızda 2026 yılında 302 milyar dolara çıkarmayı hedeflediğimiz ihracatımızın daha da gelişimi için sadece 2023 yılında 20 bin firmamıza 7,5 milyar liralık ihracat desteği sağladık, bundan sonra da ihracatçılarımızın yanında olmayı sürdüreceğiz.

Türkiye Yüzyılı’na girerken “Tek Yol İhracat” sloganıyla birlikte 2028 yılında;

Küresel mal ihracatındaki payımızı %1,3'e,

KOBİ'lerimizin toplam ihracattaki payını %26'dan %32'ye, e-ihracatın toplam ihracattaki payını %10'a, Yüksek ve orta yüksek teknolojili ürünlerin ihracatındaki payını da %49,5'e çıkartmayı hedefliyoruz.

Türkiye Yüzyılı’nın ilk bütçesinde Ticaret Bakanlığımızın bütçesinin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.”

Haberlerin size WhatsApp aracılığıyla ulaşması için aşağıdaki linki tıklayıp Anadolu'da Bugün Son Dakika sistemine ve Özel Kanal'a dahil olabilirsiniz.

ANADOLU'DA BUGÜN WHATSAPP SON DAKİKA SİSTEMİNE KATILMAK İÇİN TIKLAYIN

DAHA ÇOK ÖZEL HABER İÇİN WHATSAPP KANALINA KATILIN

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.