Usta’nın ‘traktör üretilmiyordu’ açıklamasına Bektaş’tan yanıt!

AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, bütçe görüşmelerinde yaptığı ‘Traktör üretimi yoktu bu ülkede’ açıklamasına CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş yanıt verdi.

Usta’nın ‘traktör üretilmiyordu’ açıklamasına Bektaş’tan yanıt!
Yayınlanma:

AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, bütçe görüşmelerinde yaptığı ‘Traktör üretimi yoktu bu ülkede’ açıklamasına ilişkin açıklamada bulundu.

TBMM Genel Kurulu'ndaki bütçe görüşmelerinde söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, "Traktör yoktu bu ülkede, traktör üretimi yoktu bu ülkede. Şimdi, 'yüksek teknoloji' dediğimizde, sadece İHA’ları, SİHA’ları kastetmiyorum. Bu ülke kendi solunum cihazlarını üreten ve salgında da kendi solunum cihazlarıyla hem kendisine hem de dünyadaki pek çok ülkeye nefes olmuş yüksek bir teknolojiyi geliştirmiş bir ülkedir" ifadelerini kullanmıştı.

USTA’DAN YENİ AÇIKLAMA

Sosyal medya hesabından konuya ilişkin açıklamada bulunan Leyla Şahin Usta şunları söyledi: “Beceriksiz muhalefet her şeye kendine göre kılıf uydurmakta oldukça becerikli.

2002’den önce bu ülkede evet teknoloji namına traktör dâhil beceriksiz CHP zihniyetinin üretebildiği hiçbir şey olmadı, olanlar da elleriyle kapatıldı.

Her fırsatta AK Parti döneminden önce de muhteşem işler yapıldığını iddia eden muhalefet önemli bir hususu gözden kaçırıyor. Evet, çığır açacak işleri yapmak için vatan sevdalısı insanlar vardı fakat işlerine takoz bırakan da bir CHP vardı. Nuri Demirağ tarafından yapılan ve çok sayıda uçak siparişi alan uçak fabrikasının İsmet İnönü döneminde kapatılıp soba fabrikasına dönüştürüldüğü konusuna girmeyeceğim, buraya girersek kapatılan ve satılan yüzlerce fabrikayı, o dönem birçok siparişin iptal edilmesine nasıl sebep olunduğunu ve uçak sanayisinin gelişmesinin nasıl baltalandığını konuşmamız gerekecek ve birilerinin canını sıkacağız. Bayrak direğine asılan ipi üretiyoruz diye havalara uçulan bir dönemden, göklerimizde kendi İHA-SİHA’larımızı uçurduğumuz bir döneme.

Evet bir kez daha belirtiyorum 2002 öncesinde bu ülke de traktör dahil hiçbir teknoloji Chp zihniyeti ile üretilmemiş,üretim yapanlarda engellenmiştir.

Hakikaten nereden nereye…”

img-6260-001.jpeg

BEKTAŞ’TAN USTA’YA YANIT

Cumhuriyet Halk Partisi Konya Milletvekili Barış Bektaş, Grup Başkanvekili Usta’nın açıklamasına şu yanıtı verdi; “3 dönem Konya Milletvekilliği yapan Leyla Şahin Usta, ‘2002'den önce Türkiye'de traktör üretilmiyordu’ dedi. Konya Milletvekili olarak cevap verirken bile utanç duydum; çünkü Konya’da konuşlu TÜMOSAN 1975’te kuruldu ve 1984’ten bu yana traktör üretimi yapıyor.”

Haberlerin size WhatsApp aracılığıyla ulaşması için aşağıdaki linki tıklayıp Anadolu'da Bugün Son Dakika sistemine ve Özel Kanal'a dahil olabilirsiniz.

ANADOLU'DA BUGÜN WHATSAPP SON DAKİKA SİSTEMİNE KATILMAK İÇİN TIKLAYIN

DAHA ÇOK ÖZEL HABER İÇİN WHATSAPP KANALINA KATILIN

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.