Vekil, belediye başkanını topa tuttu! Vizyonsuz, iş bilmez, rantçı!

İYİ Parti Bursa Milletvekili Yüksel Selçuk Türkoğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a yönelik sert eleştirilerde bulundu

Vekil, belediye başkanını topa tuttu! Vizyonsuz, iş bilmez, rantçı!
Yayınlanma:

Bursa Haber: İYİ Parti Bursa Milletvekili Yüksel Selçuk Türkoğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a yönelik sert eleştirilerde bulundu.

Şehrin oldukça kötü yönetildiğini vurgulayan İYİ Parti Bursa Milletvekili Türkoğlu, Bursa’nın Alinur Aktaş başkanlığında ‘en vizyonsuz’ dönemini yaşadığını söyledi.

Türkoğlu yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Şair Orhan Veli, bugün yaşasaydı: ‘Gemlik’e doğru denizi göreceksin/Sakın şaşırma’ demez, ‘Bursa’ya doğru betonu göreceksin/sakın şaşırma’ derdi. Neden mi? Dünyanın ‘yeşil Bursa’ diye bildiği güzelim Bursa, gri Bursa oldu da ondan. Yeşilin yüzlerce tonuna sahip Bursa Ovası’nın yerinde yeller esiyor.

Herkesin hayallerini süsleyen Uludağ, Alan Başkanlığına teslim edilerek millî park bölgesi üç vakte kadar imara açılacak. Her geçen gün kirlenen denizimizde balıkların nesli tükendi, göllerimiz kurumaya yüz tutuyor. Velhasıl ‘Bursa sudan ibarettir’ diyen Evliya Çelebi bugün yaşasaydı velhasıl ‘Bursa susuz kaldı’ derdi. Hayat iksirimiz Uludağ’dan şehre akan, barajları besleyen derelerin, ırmakların, pınarların kurumasına, yeraltı ve yer üstü sularının hunharca tüketilmesine yıllarca göz yumuldu da ondan.

Peki, bütün bunlar neden oluyor? Bursa ne yazık ki yüzyılın sahipsizliğini yaşıyor da ondan. Alinur Aktaş Başkanlığında en vizyonsuz, en iş bilmez hizmet dönemini yaşayan Türkiye’nin 4’üncü büyük şehri Bursa’nın yönetilememe sorunu artık iyice belirginleşti. Şehrin neresini tutsanız elinizde kalıyor. Büyükşehrin hangi projesine el atsanız milletin yararına olmayan bir tabloyla karşı karşıya kalıyorsunuz.

3,5 milyonluk şehrin depremlerle ilgili bir acil eylem planı bile yok. Nilüfer Çayı zehir akmaya devam ediyor, yetkililer de bakıyor, seyrediyor.

Basın Yayın Daire Başkanlığının 120 milyon liralık bütçesi olmasına rağmen aynı kapsamdaki işler için Büyükşehir Kültür AŞ’den 100 milyon lira daha alıyor, kullanıyor ve tasarruf tedbirlerine rağmen hiçe sayılarak sadece reklama 450 milyon lira veriliyor.

Hasta garantili şehir hastanesi ve bu şehir hastanesine gidecek 6 kilometrelik raylı sistem tam 2 şehir hastanesi bedeline yapılıyor. Kentin geleceğini ilgilendirecek taahhüt edilmiş 1/100.000’lik plan yani şehrin anayasası, 2040 planından kimsenin haberi yok.

Dünyanın en pahalı stadını Bursa’da yapmayı beceren Büyükşehir Belediyesi bu anlamda 1 katrilyonluk statla ve bitmeyen statla tarihe geçti. Yüksek hızlı tren projesi kara tren projesine döndü. Türküde diyor ya ‘Kara tren gecikir belki hiç gelmez’. 2016’da temeli atıldığında biz Bursa’dan Ankara’ya iki saat on dakikada gelecektik. İki yıl içerisinde trafik sorunu bitecekti güya; içinden iyice çıkılmaz hâle geldi.

Bakın, çok spesifik ve son bir örnek: Bursa’nın en son kalan yeşil ovasında bir yer var; Samanlı bölgesi, burası aynı zamanda ova koruma alanında birinci sınıf tarım alanı ve taşkın bölgesi ve buraya bu kadar engele rağmen bir yandaşa yine rant esaslı lojistik merkez diye orayı da betona döndürdüler.

Bursa kaplıca şehriydi değil mi? Bursa sıcak su ve sağlık şehri olacaktı. 80 derece sıcak suyun olduğu, adı da “Sıcaksu mevkisi” olan yere şimdi ne yapıyorlar biliyor musunuz? TOKİ’den 700 daire, 92 dükkân. Zeytinlikler maden ocaklarına kurban ediliyor çıkan en son yasayla. Marka değerlerimizi Bursa olarak bir bir kaybediyoruz.

Bursa’da şu an 250 binin üzerinde sığınmacı var. Bursa’nın en köklü ve en eski Çarşamba semtinde Şam kısmı kaldı artık gettolar oluştu. 17 tane sanayi bölgesi yetmezmiş gibi, bütün tarım arazileri ranta kurban ediliyor; Bursa bu hâlde.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.