Vekilden dikkat çeken çıkış: Bu şehir hak ettiği hizmeti alamıyor

İYİ Partili milletvekilinden dikkat çeken çıkış…

Vekilden dikkat çeken çıkış: Bu şehir hak ettiği hizmeti alamıyor
Yayınlanma:

İYİ Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya, Antalya’nın ürettiği katma değere rağmen hak ettiği hizmetleri alamadığını söyledi.

Antalya’dan yaklaşık 400 milyon dolarlık konaklama ve tanıtım vergisi toplandığını söyleyen İYİ Parti Antalya Milletvekili Kaya, bu paranın en az yarısının kentin kalkınması için kullanılması gerektiğini kaydetti.

İYİ Partili Kaya’nın konu ile ilgili olarak yaptığı açıklama şu şekilde:

“Antalya'mız ürettiği katma değere göre hak ettiği hizmeti alamayan bir şehrimizdir. Hatta hak ettiği hizmeti bir kenara koyun, aldığı temel hizmetler bile sağlıklı değildir. Antalya’nın ürettiği katma değerin belli bir kısmı Antalya'da kalırsa altyapısına ve kalkınmasına büyük destek oluruz.

Özellikle Avrupa’da olmak üzere yurt dışında otelde kaldığınız zaman şehir vergisi ödersiniz ve bu, o şehir için kullanılır; bizde ise toplanan konaklama vergisi doğrudan Hazine Bakanlığına gitmektedir. Antalya'dan toplanan yaklaşık 400 milyon dolarlık konaklama ve tanıtım vergisinin en az yarısı Antalya'da kalmalı ve Antalya'nın altyapısı ve kalkınması için kullanılmalıdır.

Antalya'nın sorunlarını ve çözümünü en iyi bölge insanları bilebilir. Valiliğin önderliğinde Büyükşehir Belediye Başkanı, STK temsilcileri ve turizm temsilcilerinden oluşan bir komisyonla Antalya’mız ve yatırımlara karar verilmelidir.”

Kaynak:Haber Kaynağı

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.