Vekilden flaş açıklamalar: O kurum vatandaşın ekmeğiyle oynuyor!

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, Silifke’de vatandaşların Çevre Koruma Kurumu’nun uygulamalarından dolayı mağdur olduğunu söyledi

Vekilden flaş açıklamalar: O kurum vatandaşın ekmeğiyle oynuyor!
Yayınlanma:

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, Silifke’de vatandaşların Çevre Koruma Kurumu’nun uygulamalarından dolayı mağdur olduğunu öne sürdü.

Vatandaşların kendi arazilerinde ekim yapamadıklarını kaydeden İYİ Parti Mersin Milletvekili Kocamaz, şunları söyledi:

“Çevre Koruma Kurumu Silifke’de insanların ekmeğiyle oynuyor. Şu an ilan edilmiş kuş cenneti civarındaki köylüler, Sökün ve Kurtuluş mahallelerinde büyük bir kısmı kendi mülklerinde, arazilerinde ekim dikim yapamıyor. Bu bölgede yirmi yıllık narenciye ağaçları var.

burhanettin-kocamaz.jpg

Vatandaşın bir kısmı devlet arazilerine ecrimisil ödeyerek bir şeyler ekiyor ancak tamamı yargılanıyor; 400 nüfuslu köyün 300 kişisi mahkemelik. İşin enteresan tarafı da bu üreticilere devlet destek veriyor, teşvik veriyor, üretim yaptıkları için Ziraat Bankası da kredi veriyor. Devletin kurumları birbirinden habersiz.

Devletin kurumlarının bir kısmı üretimi desteklerken bir kısmı yani Çevre Kurumu üretim yapan insanları mahkemeye veriyor, gariban üreticileri hapse attırıyor. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu! Böyle bir komedi olabilir mi? Çevre Kurumu tarım yapılmasını istemiyorsa o arazileri kamulaştırmak zorundadır.”

Kaynak:Haber Kaynağı

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.