YRP Konya İl Başkanı’ndan flaş açıklama: Mehmetçik, Filistin’e gitmeli mi?

Yeniden Refah Partisi (YRP) Konya İl Başkanı Temel Peker, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

YRP Konya İl Başkanı’ndan flaş açıklama: Mehmetçik, Filistin’e gitmeli mi?
Yayınlanma:

Yeniden Refah Partisi Konya İl Başkanı Temel Peker, İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği katliamları kınadı.

Peker, "İsrail, kadın, çocuk, yaşlı ve engelli demeden cami, kilise, hastane ve okullara bomba yağdırarak dünyanın gözü önünde katliam yapıyor. Müslüman ülkeler, sadece kınamakla bir yere varamayacağını görmelidir. Gazze'de yapılan soykırıma sessiz kalmamalı ve gerekli fiili ve caydırıcı adımlar Türkiye öncülüğünde atılmalıdır" dedi.

whatsapp-image-2023-10-28-at-12-37-29.jpeg

Peker, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını "soykırım" olarak nitelendirdi. İsrail'in, sivilleri hedef alan saldırılarının kabul edilemez olduğunu vurgulayan Peker, şunları kaydetti:

"İsrail, kadın, çocuk, yaşlı ve engelli demeden cami, kilise, hastane ve okullara bomba yağdırarak dünyanın gözü önünde katliam yapıyor. Müslüman ülkeler, sadece kınamakla bir yere varamayacağını görmelidir. Gazze'de yapılan soykırıma sessiz kalmamalı ve gerekli fiili ve caydırıcı adımlar Türkiye öncülüğünde atılmalıdır.

Bu ülkede İslam yöneticilerinin başbakanlığı esnasında El Halil kentini korumak ve barışı muhafaza etmek üzere Mehmetçiği Filistin'e gönderen merhum Erbakan hocamız gibi kararlı ve cesur olmaya davet ediyoruz.

İsrail, Filistin topraklarını işgal ederek, orada yaşayan sivilleri hedef alan saldırılarına son vermelidir. Müslüman ülkeler de, İsrail'in bu saldırılarına karşı sessiz kalmamalı ve gerekli adımları atmalıdır."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.