Powerbank elinizde patlamasın!

Uşak’ta bir vatandaşın powerbank patlaması sonucunda yaralanması üzerine, taşınabilir güç kaynaklarının güvenirliliği tartışma konusu oldu

Powerbank elinizde patlamasın!
Yayınlanma:

Günlük yaşantımızda cep telefonlarımızda en sık karşılaştığımız sorunlardan başında şarjın zamansız bitmesi geliyor. Vatandaşların şarj sorununa karşı kullandığı powerbanklar ise kullanıcıları adına risk oluşturabilir. Telefon ve elektronik eşya satıcıları, kullanıcıların kalitesiz ve ucuz güç kaynakları kullanmamaları konusunda uyarıyor.

“GÜVENİLİR MARKALAR KULLANIN”

Harici güç kaynağı olarak bilinen Powerbank satıcısı Mert Eğmez, kullanıcıların garantili ürün istemesi gerektiğini söyledi. Eğmez, “Aşırı kullanımı sonrasında güç bankası patlayabilir. Güvenilir markalar kullanılması gerekir. Kötü markalar ise bir zaman sonra dayanamayıp patlayabilir. Garantili ürünler alınmalı. Satıcı firma ürün kullanıcısına 2 yıl garanti vermeli” dedi.

“20 LİRADAN 100 LİRAYA KADAR POWERBANK VAR”

Bir diğer satıcı Ezel Bora ise güç bankası ile ilgili tüketicilere bilgiler verdi. Bora, “Powerbanklar 2.600 amperden başlar. 17.520 ampere kadar çıkabilir. Ortalama 1-1.5 saatte telefonu şarj eder. Piyasada da 150’ye kadar powerbank markası bulunuyor. Kullanıcıların leon batarya yani çelik bataryayı tercih etmesi gerekiyor. Aksi takdirde kötü bataryalar patlayabilir. Çünkü iyi olmayan bataryalar tam şarj doldurmaz. Bu yüzden sürekli şarj eder, batarya şişer, ısınır ve patlar. Garantili ürün alınması lazım. Piyasada 20 liradan 100 liraya kadar güç kaynağı bulunuyor” diye konuştu. (Ufuk Kendirci)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.