Profesörü CHP'li vekil adayı dolandırmış!

Prof. Dr. Yurtcan'ın 6 milyon TL'sini alan telefon dolandırıcılarından birinin CHP milletvekili adayı Mahmut Han Şahin olduğu ortaya çıktı.

Profesörü CHP'li vekil adayı dolandırmış!
Yayınlanma:

Telefon dolandırıcılarının son kurbanı olan ceza hukukçusu Prof. Dr. Erdener Yurtcan’ı yaklaşık 6 milyon TL dolandıran zanlı, Şanlıurfa CHP 10’uncu sıra Milletvekili Adayı Mahmut Han Şahin çıktı.

Kendilerini savcı, hakim, polis olarak tanıtıp insanları dolandıran şebekenin son kurbanı Ceza Hukukçusu Prof.Dr. Erdener Yurtcan oldu. Telefonla Yurtcan'ı arayan bir kişi, büyük bir operasyon yürüttüklerini banka hesaplarına terör örgütü tarafından girildiğini söyleyerek ünlü profesörü tuzağa düşürdü. Anadolu Adliyesi Başsavcısı Fehmi Tosun'un da durumdan haberi olduğunu belirten şüphli, bankadaki parasını çekerek kendilerine vermelerini, operasyonun bitmesinin ardından Merkez Bankası hesabından geri ödeneceğini söyleyerek, ünlü hukukçuyu çeşitli aralıklarla yaklaşık 6 milyon lira dolandırdı.

mahmut-han-sahin.jpg                                                                            

YURTCAN TEŞHİS ETTİ

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin çalışmasıyla, dolandırıcılık olayında aktif rol oynayan kişilerden birinin Şanlıurfa CHP 10. sıra milletvekili adayı Mahmut Han Şahin olduğu tespit edildi. İstanbul Emniyeti'nin yaptığı çalışmalarda 600 bin doların elden teslim ettiği görüntüler incelendi. Prof.Dr. Yurtcan'ın da görüntülerden teşhis etmesinin ardından polis Han’ın peşine düştü.

Sabıkası kabarık

Han’ın Şanlıurfa’daki en büyük dolandırıcılık şebekesi olan Akçakale Grubu’na üye olduğu, bir kişiyi yaraladığı ve 4 kez dolandırıcılık suçundan emniyette kaydı olduğu belirlendi.
Kaynak : Akşam

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.