“Protez diş, sağlıklı gülüşler için en doğrusu”

Diş sağlığında sil baştan yenilik arayanlar için günümüz tıp imkânları diş sağlığında sorun yaşayanlara birçok alternatif geliştirmeye devam ediyor.

“Protez diş, sağlıklı  gülüşler için en doğrusu”
Yayınlanma:

İnsanların dişlerindeki sağlıksız görüntüyü yenilemenin en sağlıklı yollarından biri olan Protez tedavisi çoğu insan için artık sıkça başvurduğu bir yöntem haline geldi

Diş tedavilerinde sıkça görülmeye başlayan “Protez diş” insanlarda psikolojik anlamda bir çekince oluşturduğu da bilinen bir gerçek. Çoğu hastanın tedavi sonuçlandığında memnun kaldığını belirten Diş Hekimi Adnan Kavak, hastaların tedavinin nasıl sonuçlanacağı hakkındaki tedirginliklerine yönelik bilgi verirken protez tedavisinin günümüzde insanlar için ne kadar önemli hakkında görüşlerini anlattı.

“HASTALARIN ÇEKİNCESİ PSİKOLOJİK ANLAMDA”

Görünüm anlamında sorun teşkil eden ve çürümüş dişlerle gelen hastalar Protez diş tedavisine ihtiyaç duyan hastaların tedavi sürencin başında çekinceleri olduğu dile getiren Kavak; Protez tedavisine baktığımız zaman başarısızlık oranı yüzde 10 gibi risk payı çok az rakamda. Tabii ki bu tedaviyi uygulayan hekim ile de alakalı bir durum. Ama öncelikli tedirginlik psikolojik anlamda başlıyor. Hasta bize geldiğinde acaba kendi dişimin yerini tutacak mı düşüncesiyle hareket ediyor. Fakat uyguladığımız tedavide olumsuz sonuçlanma payı çok düşük ve bu durum kimi hastaların diş eti karakterine bakıldığında değişen bir faktör. Tedaviyi gerçekleştirmeden önce hastanın diş etinin sağlamlığına göre bir tanı konup Protez tedavisine öyle başlanması şart. Eğer hastanın tedirginliğinin yanında bir de diş eti protez tedavisi için uygun değilse zaten kendim bu tedaviyi uygulamıyorum. İşti yüzde 10’luk risk payı bu durumda mevcut oluyor. Ancak Diş eti karakteri tanısı konulmadan bu tedaviyi uygulayan hekimler yalnızca hastadan alacağı parayı düşünüp işin estetik kısmına bakmıyorlar” dedi

“YURT DIŞINDAN TEDAVİ İÇİN GELENLER VAR”

Protez diş taktırmak için yurt dışından gurbetçilerin geldiğini belirten Diş hekimi Adnan Kavak, “ Sağlıklı bir diş görünümüne kavuşan hastalarımızdan tedavi süresi sonrası oldukça olumlu geri dönüşler alıyoruz. Görürüm ve sağlık açısından yepyeni bir görünüm kazanan dişler bir çok kişiyi protez tedavisi yolu ile memnun ediyor. Tabii ki kaliteli bir iş için kaliteli bir malzeme gerekli bizlerinde dolayısıyla diş sağlığı borunu yaşayan hastalarımız kafasında bir soru işareti kalmaması için kaliteli protez malzemesi kullanıyoruz. Dişlerinde sorun yaşayan insanlar tedavi sonlandığında artık kendine daha bir özgüvenli olarak bakmakta ve ağrı sızı çekmemekte. Bu işin ekonomik boyutu da insanlar için oldukça önemli bir faktör. Yurt dışında protez diş taktırma oldukça maliyetli bir rakamlarla ölçülüyor. Fakat Türkiye’de uygulanan tedavinin maddi boyutu oraya bakıldığında düşük rakamlarda. Aynı malzeme ülkemizde de kullanıldığı için gurbetçi vatandaşlarımız Türkiye’ye geldiği zaman Protez diş taktırıp tedavisini gerçekleştirmiş oluyor” dedi.

 

Berat Bayındır 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.