PRP tedavisiyle saç kaybı önleniyor

PRP tedavisinin kök hücrelerinin iyileşmesini tetiklediğini, dökülen saç tellerinin yeniden oluşumunu sağladığını belirten, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Dr. Mustafa Kıyar, saç kaybına PRP tedavisi ile son verilebileceğini söyledi.

PRP tedavisiyle saç kaybı önleniyor
Yayınlanma:

Saç kaybı ve seyrekliği hem kadınlar hem de erkekler bakımından korkulan sağlık sorunlarının başında geliyor. Saç dökülmesi, seyrelmesi ve saçın canlılığını yitirmesi en fazla şikayet edilen sağlık sorunları arasındadır. Bu sorunun tedavisinde kullanılan kozmetik dışı çeşitli tedavi yöntemlerin olduğunu söyleyen Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Dr. Mustafa Kıyar, Saç sağlığı ve hastalıklı saç derisinin tedavi edilmesini sağlayan  uygulamalar arasında PRP ve mezoterapisi, somon DNA’sı, yağ hücre aşısı gibi tedavi yöntemleri başta gelmektedir. Ancak en çok tercih edileni PRP uygulamasıdır” şeklinde konuştu.

PRP UYGULAMASI NEDİR? 
Saç sağlığı için uygulanan yöntemlerin içinden en fazla tercih edileni PRP uygulaması olduğunu söyleyen Kıyar, “PRP saç uygulamasının hedefi saç köklerinin ihtiyacı olan protein, vitamin ve kafa derisi sağlığını korumaya yardımcı olan diğer maddelerin vücuda enjekte edilerek gerçekleştirilmektedir. Bu teknik saç sağlığını korumak isteyen hem kadınlar hem de erkekler tarafından çok fazla talep ediliyor. Bu sayede uzun yıllar saçlarının dökülmesini engelleyerek saç sağlıklarını koruma altına alıyorlar” dedi.

SAÇLAR GÜÇLENİYOR 
PRP uygulamasının herhangi bir riskin olmadığını belirten Kıyar, “Hastadan kan alınıyor, bu kanı özel kitle santrifüj edilerek hızlı kök hücre büyüme faktörlü serum elde ediyorum. Bu serumu saçlı kafa derisine uyguluyorum. Saç kök hücrelerine gerekli mineral ve vitaminleri saçlı kafa derisine 5 seans boyunca, 2 haftada bir uyguluyorum. Kaybedilen saçın kazanımını sağlamakta yardımcı olan bu uygulama ile saçın dökülmesi durmakta ve sağlıklı saç sürecini başlatıp, bu sayede hastalar uzun yıllar boyunca sağlıklı saç yapısını devam ettirmektedir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.