"Prusias ad Hypium" antik kenti turizme kazandırılacak

Doğu Marmara Antik Kent Projesi kapsamında "Prusias ad Hypium" antik kenti bölgesinde bir "Arkeopark" kurulacak

"Prusias ad Hypium" antik kenti turizme kazandırılacak
Yayınlanma:

DÜZCE (AA) - Düzce Belediyesi tarafından hazırlanan ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansınca (MARKA) desteklenen Doğu Marmara Antik Kent Projesi ile Konuralp beldesinde bulunan "Prusias ad Hypium" antik kentinin turizme kazandırılması amaçlanıyor.

Kentteki bir restoranda gerçekleşen projenin tanıtım toplantısında konuşan MARKA Genel Sekreteri Mustafa Ayhan, Konuralp'teki "Prusias ad Hypium"un Doğu Marmara bölgesindeki tek antik kent olduğunu söyledi.

Kalkınma ajansları olarak amaçlarının, bölgesel kalkınmayı tetikleyecek ve ortaya çıkaracak unsurları yürütmek olduğunu dile getiren Ayhan, şöyle devam etti:

"Bölgemizdeki bu tür sahip olduğumuz değerlerin gün yüzüne çıkarılması ve bunların günümüz hayatında yaşanabilir hale getirilmesi noktasında çalışmalara destek veriyoruz. Konuralp'teki antik kentte yürütülen yüzey araştırmaları ve akabinde devam eden 'Antik Kent Projesi.' Aslında bunlar birer başlangıç. Bize miras olarak bırakılan antik kenti ortaya çıkarmakla kalmayacağız, onun ötesinde günümüz turizmine de kazandırmış olacağız. Bölgedeki diğer unsurlarla birleştirerek destinasyon haline getireceğiz."

Ayhan, MARKA'ya Düzce'den sunulan 27 projeden 11 tanesinin başarılı görüldüğünü ve desteklendiğini belirterek, bölgedeki proje kapasitesinin geliştirilmesini arzu ettiklerini vurguladı.

Doğu Marmara Antik Kent Projesi Koordinatörü Mine Üçüncü ise projenin özel amaçlara sahip olduğunu kaydederek, "Konuralp'teki antik kent bölgesinde bir 'Arkeopark' çalışmasının oluşturulması ve bu çalışma ile özellikle uluslararası turistlere görsel bir seyir alanı oluşturmayı hedeflemekteyiz. Projemizin özel amaçlarından bir diğeri ise bölge halkında turizm farkındalığı oluşturmaktır" ifadesini kullandı.

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ise iki yıl sürecek projenin yaklaşık 1 milyon 215 bin liralık bütçeye sahip olduğuna işaret etti.

Toplantıya, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, AK Parti Düzce Milletvekili Fevai Arslan ve ilgili kurumların temsilcileri katıldı. Toplantının yapıldığı salonda bölgenin diğer turistik unsurları olan "Konuralp Pirinci" ile antik kentte bulunan tarihi eserlerin fotoğrafları sergilendi.

Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.