Puan Ya Da Puanlar Almak Çok Ciddi Bir Adım Olur

Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Shakhtar maçından alınacak puan ya da puanların kendilerini Gent maçına kadar hesapların içinde tutma ihtimalini vereceğini söyledi.

Puan Ya Da Puanlar Almak Çok Ciddi Bir Adım Olur
Yayınlanma:

Atiker Konyaspor, UEFA Avrupa Ligi H Grubu'nda Atiker Konyaspor yarın Shakhtar Donetsk ile karşı karşıya gelecek. Tarihinde ilk kez UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele edecek olan Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman ve yeşil-beyazlı futbolcu Ali Çamdalı açıklamalarda bulundu.

EN BÜYÜK ARZU ŞAMPİYONLAR LİGİ

Yarınki zorlu Shakhtar Donetsk maçı hakkında konuşan Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, İstanbul takımları ve Trabzonspor dışında her kentin en büyük arzularından bir tanesinin Avrupa kupalarında ve Şampiyonlar Ligi'nde temsil hakkı kazanmak olduğunu söyledi. Kocaman, bu özlemi Konya'nın geçen seneki performansı ile giderdiğini ve gruplardaki ilk maçını da Shakhtar Donetsk ile oynayacağını ifade etti.

"TECRÜBE OYNANMADAN ELDE EDİLMİYOR"

İki takım arasında önemli farklılıklar olduğunu belirten Kocaman, en önemli farkın tecrübe olduğunu kaydetti. İlk defa Avrupa kupalarında oynayacaklarını vurgulayan Kocaman, "Rakibimiz ise UEFA Kupası'nı kazanmış, Avrupa liginde başarılı sonuçlar almış ve oynadığı maçların yüzde 50'sini kazanma alışkanlığı kazanmış takımlardan bir tanesi. En önemli şey olan tecrübe ise oynanmadan da elde edilmiyor. Ancak yarınki maçla beraber Konya şehri ve Konyaspor takımı bu tecrübeyi yavaş yavaş elde etmeye başlayacak. Yarınki maçın skor kadar bize en önemli katkısı bu olacak" dedi.

Kuvvetli bir takıma karşı oynayacaklarını ancak hiçbir takımın mükemmel olmadığını da belirten Kocaman, Shakhtar Donetsk'in zayıf tarafları olduğunu, ligdeki birikimleriyle birlikte bu zaaflarından istifade etmek için büyük çaba göstereceklerini söyledi.

"PUAN YA DA PUANLAR ALMAK CİDDİ BİR ADIM OLUR"

Gazetecilerin yarın alınacak puan ya da puanların ne derece önemli olup olmadığı sorusuna Kocaman, "Puan çok ciddi bir adım olur. Özellikle Shakhtar'ın gücünü önce bir tespit etmek lazım. Puan ya da puanlar almak ciddi bir adım olur. Aynı zamanda da takımıma gruba, gruptaki takım güçlerine baktığımızda içeride oynayacağımız Shakhtar maçından alınacak puan bize son maçtaki Gent maçına kadar o zaman hesapların içinde tutma ihtimalini bize veriyor. Çok ciddi ve önemli bir adım olur" diye konuştu.

 

Aykut Kocaman, Rangelov'un 2012 yılında gördüğü kırmızı kart cezasının 2016 yılında çekecek olmasının sorulması üzerine, "Bu kadar uzun süre cezanın kalıyor olması… Ceza bu işin içindeki önemli bir şeylerden bir tanesi, olması gerekiyor. Buna bir itirazım yok doğal olarak. Ancak öbür taraftan 5 sene sonra cezasını çekiyor olması… Yani bir şey olması lazım… Bu kadar ara geçtikten sonra biraz daha 2 veya 3 yıllık bir süre sanki daha makul gibi görünüyor. Bu anlamda belki yeni bir düzenlemeye ihtiyaç olabilir mi bunu söylemek lazım. Bu sadece bizim durum adına değil genel olarak söylüyorum bunu. Rangelov bizim en önemli oyuncularımızdan bir tanesi. Zaten en fazla oynattığımız oyuncularımızdan bir tanesi. Özellikle takım savunması konusunda bilinen diğer santrforlara göre çok daha fazla bize yardım eden bir oyuncu. Olmasını çok fazla isterdim. Öbür taraftan da bizi en büyük gücümüz Rangelov yok diye ağıt yakacak durumumuz yok. Yok yani sonuçta öyle bir gerçekle karşı karşıyayız ve bu tip durumlar için de bizim hep öne çıkardığımız şey takım iradesi takım oyunu. Bu nitelikleri yarın da Rangelov'suz sahaya sürmeye çalışacağız. Yokluğunu diğer arkadaşlar hissettirmemeye çalışacaklardır diye tahmin ediyorum" ifadelerini kullandı.

HORA'NIN SAKATLIĞI

Hora'nın sakatlanmasını da değerlendiren Kocaman, "Rangelov'un cezasını öğrenince çok hızlı bir şekilde Avrupa kupası maçları için bir oyuncu almamız gerekiyordu. Yoksa normal şartlarda transfer ön tarafa fazla istemiyordum. ve Hora'yı aldık. Ama yine de böyle sorunlarla karşılaşabiliyorsunuz. Bu iş, ana unsuru insan olan bir iş. Dolayısıyla tamamen yarın için transfer ettiğimiz bir oyuncunun bir özel maçta sakatlığıyla karşı karşıya kaldık. Benim bu konuda genel tarzım yüzde yüz hazır olmadığı sürece bir oyuncuyu tekrar riske atmaktan yana değil. Çünkü bir maçta bitmiyor işler. Arkasından Gençlerbirliği maçı var, arkasından tekrar bir lig maçı var arkasından tekrar kupa maçı var. Arka arkaya maçlar var. Oyuncuları yüzde yüz sağlıklı bir şekilde sahada tutmaya çalışmak genel tarzım. Hora'da bugün ve yarın özellikle kontrolden geçecek. Eğer kontroller neticesinde yüzde yüz olabileceği konusunda kendisi ve doktor karar verirse kadronun içinde tutmak niyetindeyim. Ancak genel olarak yüzde bir, yüzde iki, yüzde üç bile bir endişe olursa bundan sonra pek çok maç oynayacağız dolayısıyla sağlıklı bir oyuncuya yüzde yüz her zaman hem saha içinde hem de diğer maçlarda ihtiyacımız var" şeklinde konuştu.

YARINKİ MAÇTA EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ TAKIM OLMAK"

Atiker Konyasporlu futbolcu Ali Çamdalı da, "Shakhtar Donetsk'le çok güzel bir karşılaşma olmasını temenni ettiğini ifade etti. İç sahada çok güzel bir atmosfer olacağını vurgulayan Çamdalı, "Çok güçlü bir rakiple karşı karşıya geleceğiz. Gücümüzün farkındayız. Yarın bunu sahaya yansıtıp, iyi bir sonuç almak istiyoruz. İki yıldır gösterdiğimiz başarıyı biz takım olarak gösterdik. Yarın da kesinlikle çok zorlu bir rakiple karşılaşacağız. İlk dakikadan son dakikaya kadar, terimizin son damlasına kadar savaşacağız. Yarınki maçta en büyük gücümüz takım olmaktır" diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.