Ramazanı dolu dolu yaşadık

Konya, 11 Ayın Sultanı olan Ramazan ayını manevi iklim ortamında geçirdi. Genciyle yaşlısıyla, esnafıyla vatandaşıyla Ramazan ayını değerlendiren Konyalı, Bayram için tüm hazırlıklarını günler öncesinden tamamladılar bile

Ramazanı dolu dolu yaşadık
Yayınlanma:

Rahmet, mağfiret ve bereket ayı olan Ramazan ayını geride bırakıyoruz. Deyim yerindeyse bu mübarek ay göz açıp kapanıncaya kadar geçip gitti. Bereketiyle başlayıp bereketiyle sona eren Ramazan ayında vatandaş bayram öncesi tüm hazırlıklarını tamamladı.

BEREKETİYLE GELDİ VE BEREKETİYLE GİDİYOR

11 Ayın Sultanı olan Ramazan ayının bereketli yönüne vurgu yapan Teyfik Özçelik, “Ramazan ayı birlik olma ayı, bir arada olma ayı, fakirin ve açın halinden anlama, sofranı paylaşma ayıdır. Şükür ki bu yıl bereketiyle gelen Ramazan yine bereketiyle beraber gidiyor. Şükür ki Allah bize bu günleri göster ki, inşallah önümüzdeki Ramazanı da Allah göstermeyi nasip eder” diye konuştu. Ramazan ayının en güzel yanının fakirle sofranı paylaşmanın olduğunu belirten Özçelik, “Ramazan ayında alan var alamayan var, sofrasında kuru ekmek bile olmayan, bulamayan var. Peygamber Efendimiz (s.a.v.)in de dediği gibi komşumuz açken biz nasıl tok bir şekilde uyuyabiliyoruz. Ramazan ayının verdiği en güzel mesaj da burada yatıyor zaten. Aç olanın halinden anlamak ve nefsine hakim olmak” dedi.

“GÖZ KAPATIP AÇINCAYA KADAR GEÇİP GİTTİ”

Ramazan ayının nasıl geçip gittiğini anlamadan bittiğini ifade eden Huseyin Kaya, “Bu Ramazanı öyle rahat geçirdik nasıl geçip gittiğini anlamadık bile. Adeta göz açıp kapanıncaya kadar geçip gitti. Allah bize yardım etti ki havalar çok serin geçti. Bu anlamda orucunu eda eden kardeşlerimiz hiç zorlanmadılar” şeklinde konuştu. Ramazan ayının birlik ve beraberlik ayı olduğunu, küs ve kırgın kişilerin barışması için vesile Ramazan ayının en güzel fırsat aylardan biri olduğunu belirten bijuteri mağaza sahibi Akif Yılmaz, “Ramazan ayı bizlere fırsat için Allahın verdiği en güzel aydır. Aslında Müslüman olan bir insan yılın her ayını Ramazan ayı gibi yaşamasını bilmesi gerekir. Bizler esnaf olarak çok şükür ki bu ayda güzel işlerimiz oldu. Olmaya da devam ediyor, ancak sadece bugünü düşünüp, yarını düşmemeden bir şeyler yaşamak doğru değil. Hiç ölmeyecekmiş gibi Dünya’ya ya çalış, yarın ölecekmişsin gibi de ahirete çalışmalıyız” ifadelerini kullandı.

ŞEKER LOKUMLAR ALINDI, HARÇLIKLAR HAZIRLANDI

Ramazanı geride bırakan Konyalı, bayramda misafire ikram edilecek şeker lokum ihtiyaçlarını günler öncesinden tamamladı. Ramazan ayının son günü olan arifede çarşı pazar ihtiyacını karşıladığını ifade eden Yaşar Başaran, “Son günleri bayram alışverişini tamamlamak için geçirdik. Bugün yine kabristan ziyaretlerimizi gerçekleştireceğiz. Yasin-i şeriflerimizi okuyacağız, hayatta olmayan yakınlarımıza dualar edeceğiz. Bunun yanında bayramda el öpmeye gelecek olan torun torbalarımız için bayramlık şekerlerimizi ve harçlıklarımızı hazırladık. Allah nice nice eşimizle dostumuzla, sağlıklı afiyetli güzel Ramazanları ve bayramları göstermeyi nasip etsin” diye konuştu.

KONYALILAR RAMAZANI RAHMET AKŞAMLARIYLA GEÇİRDİ

Ramazan ayı boyunca Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından her gün iftardan sonra Kültürpark’ta düzenlenen ve birbirinden değerli sanatçıların konuk olduğu Rahmet Akşamları Programı yoğun ilgi gördü. Ramazan coşkusuna katkı sağlayan programlara sevilen sanatçılar ve hafızlar konuk olurken; programlar ilahiler ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile Ramazan’ın ruhuna uygun şekilde icra edildi. Son olarak sanatçı Alper Kış’ın sahne alıdğı programlarda; Hafız Ahmet Çalışır, Hüseyin Goncagül, Medeniyet Okulu İlahi Grubu, Konya Çimento Güzel Sanatlar Lisesi, Keloğlan, Niloya, Harika Kanatlar, Mesneviden Ders Aldım isimli çocuk tiyatroları, Umut Mürare, Abdurrahman Önül, Grup Tillo, Savaş Talha, Resul Aydemir - Emirhan Doğan, Hasan Dursun, Irak Kerkük İlahi Grubu, Grup Dergâh, Halil Necipoğlu, Recep Alper Çevirel, Orhan Çakmak, Grup Yürüyüş, Sedat Uçan, Ammar Acarlıoğlu, Grup Genç, Eşref Ziya Terzi yer aldı. (Berati Ertan)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.