Referandumdan çıkan spor kompleksinin temelleri atıldı

Meram Belediyesi Ahmet Özcan Caddesi’nde yapımına başlanan sağlık kompleksinin temellerini gerçekleştirilen törenle attı.

Referandumdan çıkan spor kompleksinin temelleri atıldı
Yayınlanma:

Meram Belediyesi daha önce küçük bir referandum yaparak vatandaşa “Meram’da ne yapılmasını istiyorsunuz?” diye sormuştu. Yapılan mini referandum sonucunda sandıktan spor kompleksi isteği çıktı. Meram Belediyesi, vatandaşın isteği doğrultusunda spor kompleksinin temellerini dün gerçekleştirilen törenle attı. Temel atma törenine Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer ve davetliler katıldı.

“TÜM BELEDİYELERİMİZ ÖZVERİYLE ÇALIŞIYOR”

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru açılış konuşmasında Konya’daki tüm belediyelerin büyük biz özveriyle çalıştığını belirtti. Toru, “Bina inşa etmek, mahalle inşa etmek özveri ister beceri ister ve özen ister. Şu anda Konya’daki tüm belediyelerimizle birlikte Konya’yı ihya etmek üzere yeniden inşa ediyor. Bunu yaparken maziden geleceğe bir köprü kurarak günümüzün ihtiyaçlarına uygun bir şekilde hem planlama yaparak hem de hizmetlerimizi zemine indirgeyerek çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi. 

PROJE 5 MİLYON TL’YE MAL OLDU

Tesisin maliyetinin 5 milyon TL’ye mal olduğunu ifade eden Başkan Toru, “Bölgedeki tesisimiz spor kompleksi anlamında bir ilk olacak. 2014 yerel seçimlerinden sonra tüm mahallelerimizde bölgesel olarak toplantılar yaptık. Kendilerine bölgemizin ihtiyaçları neler, neler istiyorsunuz diye sormuştuk. Yaptığımız toplantılarda mahallelerimizin muhtarları bu bölgeyle ilgili farklı talepleri oldu. Baktım bu 4 mahallemizi ikna edemeyeceğiz. Mini bir referandum yapalım dedik. Ve Konya’da ilk defa mini bir referandum yaparak sandıkları koyduk oylama yaptık ve sandıktan gelen istek yüzde 72 oranında spor kompleksi oldu. Araziyi büyütme kararı aldık. Planlama projelendirme çalışmaları derken tesisimizin temellerini bugün atıyoruz. Tesisimiz tamamlandığı zaman bunun ismini de yine mini bir referandum yaparak vatandaşımıza soracağız” diye konuştu.

Adnan Yıldırım

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.