ROKETSAN çalışanı FETÖ şüphelisinden 'nokta atışı ilan' itirafı

ByLock kullandıkları tespit edilen ROKETSAN'da görevli 4 kişi hakkında açılan davanın şüphelilerinden Ersoy, örgüt mensupların kendisini, nokta atışı ilan açarak KPSS puanına gerek olmadan kamuda istihdam edebileceklerini söylediğini itiraf etti.

ROKETSAN çalışanı FETÖ şüphelisinden 'nokta atışı ilan' itirafı
Yayınlanma:

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, ByLock kullandıkları tespit edilen ROKETSAN'da görevli 4 kişi hakkında "terör örgütü üyeliği" suçundan iddianame düzenledi.

İddianamede, şüpheliler Erhan Uzun, Sadullah İmat, Ahmet Arabacı ve Ümit Ersoy için, "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis istendi. 

Şüphelilerin ifadelerine de yer verilen iddianamede, itirafçı olan Ersoy, üniversite yıllarında cemaate ait evlerde kaldığını söyledi.

Üniversiteyi bitirdikten sonra Ankara'ya geldiğini belirten Ersoy, Kara Harp Okulunu kazanan kardeşinin FETÖ elebaşı Fetullah Gülen aleyhine konuşması nedeniyle örgüt mensuplarının kendisine ulaştığını ve uyarıda bulunduğunu savundu.

"Örgüt üyeleri KPSS puanına gerek olmadan kamuda istihdam edebileceğimi söyledi"

Kardeşinin disiplin notlarının düşmeye başladığını anlatan Ersoy, zarar görmemesi için yeniden cemaatle bağlantı kurduğunu ileri sürdü.

Kardeşine uygulanan mobbing nedeniyle tanıştığı cemaat üyelerinden yardım istediğini dile getiren Ersoy, bazı kişilerin devreye girmesiyle kardeşinin sorunlarının azalmaya başladığını kaydetti.

Ümit Ersoy, "2013 yılının sonlarına doğru bu gruptan ayrılmaya karar verdim. İstemeye istemeye bu şahıslarla görüşmeye devam ettim. Bu süreç içerisinde de Ali ya da Sami isimli bir örgüt üyesi KPSS puanına gerek olmadan beni kamuda istihdam edebileceklerini, nokta atışı ilan açtıklarını söyledi. Daha sonra 2013 yılı Haziran ayında ROKETSAN'da göreve başladım." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.