Rusya`da bir banka daha iflas ediyor

Rusya'da üç hafta içinde ikinci banka kurtarma istedi.

Rusya`da bir banka daha iflas ediyor
Yayınlanma:

Aktiflerine göre Rusya'nın 12. büyük bankası olan B&N Bank, iflas etmemek için merkez bankasından kendisini kurtarmasını istedi. 

B&N, son üç haftada aynı talebi yapan ikinci Rus bankası oldu. Rusya merkez bankası tarafından yapılan açıklamada, B&N Bank'ın sahibi olan milyarder Mikhail Gutseriev ve ailesine ait holding şirketinin, merkez bankasına ait Bankacılık Sektörü Konsolidasyon Fonu'ndan mali kurtarma istediği belirtildi. Bir aydan kısa bir süre önce, ödeme güçlüğüne düşerek yardım istemiş olan Rusya'nın en büyük özel bankası Otkritie için de aynı kurtarma mekanizması kullanıldı.

Merkez bankasının açıklamasında B&N Bank'ın talebine kısa süre içinde cevap verileceği belirtildi. B&N Bank'ın kontrolünü elinde bulunduran holding şirketi Safmar, talep hakkında sorulara cevap vermedi. Bankacılık yetkilileri ve analistler, sistemik bir bankacılık krizi beklemediklerini söylediler. Bu çevrelere göre, sektördeki varlıkların yarısına sahip olan devlet denetimindeki bankaların sermaye yapıları güçlü ve herhangi bir tehlikeyle karşı karşıya değiller.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.