Rusya'dan bir Afrin açıklaması daha!

Kremlin Sözcüsü, Fransa'nın BM'ye yaptığı Afrin çağrısı için "Taraflı ve çifte standart." yorumunu yaparken, Lavrov ABD için "Suriye'de provokasyon yapıyor." diyerek sert çıktı.

Rusya'dan bir Afrin açıklaması daha!
Yayınlanma:

Kremlin Sözcüsü Dimitry Peskov, Moskova yönetiminin Türkiye'nin Afrin harekatına ilişkin açıklamalarda bulundu. Kremlin'den yapılan açıklamada ABD'nin Suriye'deki hareketleri için 'provokasyon' denildi.

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Türkiye'nin yürüttüğü Afrin operasyonu konusunda Türkiye ve Suriye ile iletişim halinde olduklarını söyledi. Peskov, ABD'nin Suriye'de provokasyon yaptığını söyledi.

Peskov, ABD'ye yönelik yaptığı açıklamada, ABD'nin Suriye'deki eylemleri için, "ABD ya provokasyon yapıyor ya da durumu anlama eksikliği gösteriyor" dedi. 

Peskov, Rusya'nın Suriye'nin toprak bütünlüğünün 'temel' olduğu yönündeki görüşünü sürdürdüğünü söyledi. 

LAVROV'DAN ABD'YE SERT SÖZLER

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye'nin Afrin'e yönelik operasyonuna ilişkin olarak, Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygı gösterilmesi çağrısında bulunduklarını belirtti.

Lavrov ayrıca "ABD, Suriye'deki farklı dinamikleri ya kavrayamıyor, ya da kasıtlı olarak durumu kışkırtıcı adımlar atıyor" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.