Sağlığın nabzı Konya’da attı

Sağlık ve Sigorta Yöneticileri Derneği (SASDER) ile Medova Hastanesi işbirliğinde gerçekleştirilen “ Sağlık Yöneticisinin Gündemi’ paneli Konya’da gerçekleştirildi

Sağlığın nabzı Konya’da attı
Yayınlanma:

Gerçekleştirilen “Sağlık Yöneticisinin Gündemi’ paneline Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hüseyin Çelik, İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci, Konya İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Gökhan Darılmaz,  Konya Tabip Odası Başkanı ve Medova Hastanesi İcra Kurulu Üyesi Seyit Karaca, SASDER Yönetim Kurulu Başkanı Melih Bulut ile birlikte farklı üniversitelerden akademisyenler, sağlık personeli ve özel sektör temsilcileri katıldı. Sağlık ve sosyal güvenlik alanındaki gelişmeleri gözden geçirmek ve gelişmeleri değerlendirmek üzere düzenlenen panelde; sağlık hizmetlerinde finansal riskten korunma ve ‘önümüzdeki dönemde nelere hazır olmalıyız?’ gibi başlıca iki konu masaya yatırıldı. 

FİNANSAL RİSK KAVRAMINA DİKKAT ÇEKTİ
Açılış konuşmasını yapan Konya Tabip Odası Başkanı ve Medova Hastanesi İcra Kurulu Üyesi Dr. Seyit Karaca şu ifadelere yer verdi: “ Kurumum adına mutluyu. Henüz hasta kabulüne 5 ay olmuş ama alanında uzman olmuş birbirinden üstat konukları Konya’da ağırlıyoruz. 60’ı yoğun bakım olmak üzere 171 yatağı, konforlu hizmet alanları ile Konya’nın ve bölgenin hastalarına hizmete aday olan kumrumuz 400 personeli ile hizmet veriyor.  Sağlığa dair önemli bir konuyu konuşacağız. Finansal risk kavramı hizmet alanı için büyük önem arz ediyor. Son 10 yılın sağlık politikaları içinde temel ilkelerden birisiydi vatandaşın finanssal riskten korunması. Bu programda bu ilklerin birkaç açıdan detayına girmeye çalışacağız” dedi.  
“SAĞLIĞI GELİŞTİREN HASTANE KAVRAMI ÖNEMLİ” 
SASDER (Sağlık ve Sigorta Yöneticileri Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Melih Bulut da, sağlığı geliştiren hastane kavramına dikkat çekerek, şunları kaydetti: “ Sağlığı geliştiren hastane kavramı diye bir kavram var. Bu kavrama sahip çıkan maalesef tek bir hastane bile yok.  Yine Türkiye olarak sağlık alanında adını zikretmek istemediğim ülkelerin altında yer alıyoruz çünkü aramızda işbirliği yok, işbirliği yapmıyoruz. Umarım Medova Hastanesi, bu kavramı Türkiye’ye getiren bir hastane olur. Bunun için de SASDER olarak her zaman destek vermeye hazırız.” Konuşmaların ardından panele geçildi.

Kader Eşiyok

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.